Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης!! (Video)

Ήταν η πρώτη τεράστια επιτυχία Εθνικής ομάδας στη χώρα μας (ανεξαρτήτως αθλήματος) και συγχρόνως μία περήφανη στιγμή για όλους τους Έλληνες.

 

Πέρασαν ακριβώς 34 χρόνια από το «χρυσό» 1987, όταν στο κατάμεστο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με δύο βολές του Αργύρη Καμπούρη η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ.Τελικό σκορ 103-101 και όλοι οι Έλληνες βγαίνουν στους δρόμους να πανηγυρίσουν τον πρώτο Ευρωπαϊκό τίτλο ανδρών της χώρας μας στον Ελληνικό αθλητισμό.

Με προπονητή τον αείμνηστο Κώστα Πολίτη, με MVP και πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης τον Νίκο Γκάλη και με άξιους συμπαραστάτες του, τον αρχηγό Παναγιώτη Γιαννάκη, όπως και τους Σταυρόπουλο, Φασούλα, Χριστοδούλου, Ιωάννου, Ανδρίτσο, Φιλίππου, Καμπούρη, Λινάρδο, Καρατζά και Ρωμανίδη, η Ελλάδα βρέθηκε στο 1o σκαλί του βάθρου.Δύο τεράστιες ομάδες βρέθηκαν στη 2η & 3η θέση.Ασημένιο μετάλλιο για τη Σοβιετική Ένωση και χάλκινο για τη Γιουγκοσλαβία.

Μία ημέρα που κανείς δεν θα ξεχάσει… όσα χρόνια και να περάσουν.Η πρωτιά του 1987 ήταν ένας άθλος που άλλαξε την ιστορία του αθλήματος στη χώρας μας, καθώς στάθηκε η αφορμή να γεννηθούν οι επόμενοι θρύλοι του Ελληνικού Μπάσκετ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ