Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μεγάλος τενίστας, σπουδαίος άνθρωπος!!

Ποιός μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Ρότζερ Φέντερερ στο Τένις; Όταν βρίσκεται 1ος σε Grand Slam (τα 4 πιο σημαντικά τουρνουά) με 20 κατακτήσεις & 1ος στις συμμετοχές (31) σε τελικούς.

Δεν είναι μόνο αυτά βέβαια, καθώς θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Ελβετός σούπερ σταρ είναι ο κορυφαίος στο άθλημα και σίγουρα ο πιο τεχνικά άρτιος.Παίζει κυρίως από τη βασική γραμμή, αλλά είναι εξίσου άνετος και στο φιλέ.Απολαυστικός στην ταχύτητα της εκτέλεσης του, όπως και στα βολέ του.Κάθε του αγώνας και μια παράσταση και σαφώς είναι ο άνθρωπος των ρεκόρ στο Τένις.

Άνθρωπος των ρεκόρ, αλλά άνθρωπος και έξω από τα γήπεδα.Έχει μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και ιδιαίτερη ευαισθησία με την Αφρική καθώς η μητέρα του έχει καταγωγή απ’ τη Νότια Αφρική.

Το 2003 δημιούργησε το ίδρυμα «Ρότζερ Φέντερερ».Ξεκινώντας από τη Νότια Αφρική έχει καταφέρει πλέον να πραγματοποιεί έργο σε ακόμα 5 χώρες.Τη Ναμίμπια, την Ζάμπια, το Μαλάουι, την Μποτσουάνα και την Ζιμπάμπουε, οι οποίες είναι από τις φτωχότερες του κόσμου.Αυτή τη στιγμή περισσότερο από 1 εκατομμύριο παιδιά έχουν υπάρξει ή βρίσκονται στα προγράμματα του ιδρύματος.Στόχος του ιδρύματος είναι να πηγαίνουν όλο και περισσότερα παιδιά στο σχολείο.

Επιπλέον ο 39χρονος αντισφαιριστής έχει δημιουργήσει και στην χώρα του εκπαιδευτικές υποδομές για τα λιγότερο προνομιούχα παιδάκια και παράλληλα συμμετέχει σε κάθε είδους φιλανθρωπικό εγχείρημα.Παράδειγμα προς μίμηση στον αγωνιστικό χώρο και στη ζωή.Κυρίως για το δεύτερο, γιατί η ανθρωπιά στις εποχές μας είναι κάτι που σπανίζει.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ