Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι «Βασιλικοί μπλε»

Η Σάλκε είναι μια ιστορική ομάδα στη Γερμανία, με το τελευταίο πρωτάθλημα της να το κατακτά το 1958 (τα προηγούμενα πρωταθλήματα τα κατέκτησε τις χρονιές 1934, 1935, 1937, 1939, 1940, 1942), το κύπελλο Γερμανίας τις χρονιές 1938, 1972, 2001, 2002, 2011 και το μοναδικό κύπελλο UEFA που κατέκτησε ήταν το 1997 με αντίπαλο την Ίντερ (4-1 στα πέναλτι).Επίσης έχει κατακτήσει το κύπελλο Ντελέ Άλπι το 1968 & το κύπελλο Ιντερτότο το 2003 και το 2004.

Φέτος όμως, απέχει πολύ από τις εκπληκτικές χρονιές της, αφού είναι βυθισμένη εδώ και αρκετό καιρό στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Βέβαια όλα είναι αμφίρροπα και πιστεύουμε πως η ιστορία γράφεται και με μικρές σημαντικές στιγμές δευτερολέπτων, πέρα απ` τα σημαντικά γεγονότα που την στιγματίζουν. Κάτι τέτοιο συνέβη 20 χρόνια πριν (Μάιος 2001) με την Σάλκε να διεκδικεί το πρωτάθλημα από την μεγάλη Μπάγερν Μονάχου. Είναι τα 4 λεπτά που χαρακτηρίστηκαν από τους Γερμανούς ως τα πιο συναρπαστικά λεπτά στην Μπουντεσλίγκα.

Τελευταίο ματς για την ίδια, ήταν με την αδιάφορη Ουντερχάκινγκ και το μόνο που χρειαζόταν ήταν η ήττα της μεγάλης Μπάγερν μέσα στο Αμβούργο απ’ την ομώνυμη ομάδα και μέχρι το 90ο λεπτό αυτό συνέβαινε.Έως ότου μια επιστροφή μπάλας στον τερματοφύλακα του Αμβούργου (τί ειρωνεία δανεικός απ’ τη Σάλκε), μία κακή αντίδραση και το πιάσιμο της μπάλας με τα χέρια, έχει σαν αποτέλεσμα να δοθεί έμμεσο φάουλ μέσα στην περιοχή.Φυσικά καταλάβατε ήδη τη συνέχεια.Οι Βαυαροί δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη για ακόμη έναν τίτλο.Γκολ, ισοπαλία & ακόμη μία κούπα για την κορυφαία ομάδα της Γερμανίας.

Με έναν μόλις βαθμό διαφορά τερμάτισε η Σάλκε (63 / 62) και αυτό οδήγησε τον τεχνικό διευθυντή της, να δηλώσει λίγο μετά: «Σήμερα έχασα εντελώς την πίστη μου στο θεό του ποδοσφαίρου».

Ίσως η μοίρα που παίζει τέτοια παιχνίδια και ο θεός του ποδοσφαίρου, βάλουν το χέρι τους, ώστε να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία η Σάλκε. Μερικές ακόμη αγωνιστικές και θα το μάθουμε.Ποιός ξέρει, ίσως αυτά τα 4 λεπτά να είναι αυτή τη φορά υπέρ της.

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ