Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε Πορτογαλικά χέρια η 1η κούπα! (Video)

Το Nations League μπήκε στη ζωή μας για να αντικαταστήσει ουσιαστικά τα φιλικά ματς των Εθνικών ομάδων και δίνει 4 εισιτήρια για τα τελικά του EURO. Σε αυτή τη διοργάνωση, παίρνουν μέρος οι 55 Εθνικές ομάδες της Ευρώπης και χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, σύμφωνα με την κατάταξή τους στη βαθμολογία της UEFA.

 

Πολλοί τη θεωρούν ανούσια & κουραστική αυτή τη νέα διοργάνωση, αλλά σίγουρα έχει βάλει σε τάξη αρκετά θέματα με τις Εθνικές ομάδες και την δυναμικότητά τους. Το πιο σημαντικό είναι πως δίνει κίνητρο στις περισσότερες ομάδες και είναι μία ευκαιρία να δοκιμαστούν ποδοσφαιριστές που έχουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής στην Εθνική ομάδα της χώρας τους.

Όσο για την πρώτη χώρα που κέρδισε το κύπελλο; Αυτή είναι η Πορτογαλία του τεράστιου Κριστιάνο Ρονάλντο, που επικράτησε με 1-0 της Ολλανδίας στον τελικό. Οι Ίβηρες πέτυχαν το γκολ της νίκης με τον 22χρονο φορ, Γκονσάλο Γκέδες (Βαλένθια), σε ένα ματς που βάση απόδοσης άξιζαν τη νίκη με το παραπάνω. Τρίτη ήταν η Αγγλία που νίκησε την Ελβετία (κανονική διάρκεια 0-0) με 6-5 στη «Ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ