Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο!!!

Το πίο καθοριστικό βήμα για τήν υλοποίση της <<Νέας Τούμπας>> έγινε,καθώς εγκρίθικε  από το Κεντρίκο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων το Ειδίκο Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής.Συγκεκριμένα,στή σημερινή συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ,υπό την προεδρία του ΓΓ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος,Ευθύμιου Μπακογιάννη,δόθηκε το πράσινο φώς για ανάρτηση προς διαβούλευση για το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής για την άνεργεση νέου γήπεδου του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα,στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο καταγράφεται και προβλέπεται η συνολική αξιοποίηση της έκτασης γύρω απο το σημερινό γήπεδο με χώρους πρασίνου και χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής προκειμένου γήπεδο και περιβάλλουσα περιοχή να λειτουργήσουν ενιαία ως σύνολο με αντισταθμιστικά οφέλη σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Στάυρος Καλαφάτης,δημοσιοποίησε την  συγκεκριμένη απόφαση,που θα αποσταλεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης  για την διαδικασία ανάρτησης.

Στη συνέχεια θα επιστραφεί το Σχέδιο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς εξέταση απο νέα συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ και ακολούθως θα σταλεί ο συνολικός  φάκελος ΕΠΣ/ΡΣΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να βγεί  το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα,προυπόθεση απαραίτητη για την έναρξη του συνολικού έργου.

Ο αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας σε συνέντευξη του τόνισε πως το νέο γήπεδο της Τούμπας θα είναι έτοιμο αν όλα κυλήσουν μέσα στο  χρονοδιάγραμμα πού υπάρχει μέχρι το 2026.Να τονιστεί πώς στόχος όλων στον  οργανισμό του ΠΑΟΚ έιναι η Νέα Τούμπα να έιναι έτοιμη μέχρι την  συμπλήρωση των 100 χρόνων του Δικέφαλου του βορρά.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΙΑΓΜΟΥΡΟΓΛΟΥ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΙΑΓΜΟΥΡΟΓΛΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ