Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ανατροπή και νίκη «ανάσα» για τον ΟΦΗ!

 

 

Επιστροφή στη σέντρα σήμερα για την super league με την «μάχη» των play oyt να συνεχίζεται ενόψει της 2ης αγωνιστικής.

Ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τον Πας Γιάννινα όπου και επικράτησε με 2-1 με ανατροπή ,στο «Γεντί Κουλέ» για την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των play out. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έχει ήδη διασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία καθώς βρίσκεται πρώτος με 35 βαθμούς.

Από την άλλη οι «ασπρόμαυροι» θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία αφού φέτος διένυσαν μία άσχημη σεζόν.

Το παιχνίδι

Α’ ημίχρονο

Με ένταση ξεκίνησε το παιχνίδι στο Ηράκλειο με τις δύο ομάδες να κυνηγού τη νίκη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατοί στον αγωνιστικό χώρο και αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και το τρίποντο. Οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός ότι δεν κινδυνεύουν δεν κατέθεσαν τα όπλα και πίεζαν αρκετά τους Κρητικούς.

Η ομάδα του Νίκου Νόπολια έχασε τρεις καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ απ’ τα πρώτα λεπτά με τους Σαρδινέρο και Μαρινάκη, παρ’ όλα αυτά συνέχιζε να πιέζει τον Πας, ο οποίος δεν άφηνε περιθώρια. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο ΟΦΗ δέχτηκε ένα παράλογο γκολ, αφού ο Βάντερμαν είχε επενέβη στην αρχή, στην επιστροφή όμως της μπάλας ο γκολκίπερ των «ασπρόμαυρων» αποσυντονίστηκε, η άμυνα των γηπεδούχων βρισκόταν εκεί, αλλά ο Παλμίδης εκμεταλλεύτηκε το κενό και άνοιξε το σκορ ( 45+1)

Β’ ημίχρονο

Το 2ο μέρος ξεκίνησε πιο δυναμικά με τους γηπεδούχους να μπαίνουν «φουριόζοι» αναζητώντας μία γρήγορη απάντηση, η οποία δεν άργησε να έρθει, αφού ο Σαρδινέρο ισοφάρισε στο 53΄. Ο ΟΦΗ έκανε την ανατροπή στο 61΄ έπειτα από πέναλντι που κέρδισαν από χέρι του Κάργα. Μάλιστα ο Αργεντινός σημείωσε το παρθενικό του γκολ, αφού δεν είχε καταγράψει πολλές συμμετοχές, λόγω ατυχίας από τραυματισμούς και ξέσπασε σε λυγμούς μετά το γκολ της ανατροπής που πέτυχε για την ομάδα του.

Ο Πας μετά το γκολ της ανατροπής προσπάθησε να βγει μπροστά χάνοντας μία καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Μιλσεάνου, έδιωξε όμως με γροθιές ο Βάντερμαν. Στο 89΄ο Φερέιρα τραυματίστηκε φεύγοντας με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Σόουζα βρισκόταν ένα χρόνο εκτός και έχει επιστρέψει πρόσφατα, αλλά φαίνεται πως η ατυχία στον ΟΦΗ με τους τραυματισμούς συνεχίζεται. Τελικά οι Κρητικοί πάλεψαν μέχρι τέλους και πήρφαν τη νίκη που χρειάζονταν και τους 3 βαθμούς.

 

 

Συνθέσεις:

OΦΗ( Νίκος Νόπλιας): Βάντερμαν, Λυμπεράκης, Σακόρ, Μαρινάκης, Στάρτζεον ( Νικοκυράκης 81΄), Σολίς ( Μπαλογιάννης 75΄), Βούρος, Διαμαντής, Σαρδινέρο, Γρίβας ( Σόουζα 46΄, (  Βαφέας 90+2)), Μεγιάδο

Πας Γιάννινα(Αργύρης Γιαννίκης): Λούντιγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Πέερσμαν, Κάργας, Κάστρο, Ντομίνιγκεθ, Καρτάλης, Μπρένερ( Μιλσεάνου 58′ ), Ελευθεριάδης ( Νάουμετς 46΄), Παλμίδης

 

 

 

 

 

 

 

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ