Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Απογοητευτική η ΑΕΚ, ισοπεδώθηκε από τον Ολυμπιακό (1-5)

Επιστροφή στην δράση για πλέι οφ και η δεύτερη αγωνιστική τελείωσε με ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Τραγική η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται τα κενά στην άμυνα και να επικρατεί με το παιχνίδι να λήγει στο ευρύ 1-5.

Έτσι η Ένωση υποχώρησε στην βαθμολογία καταλήγοντας στην 5η θέση ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε 2 βήματα μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Α’ ημίχρονο:

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη με ένταση και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους, κυρίως στον χώρο του κέντρου. Η πρώτη στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 14′, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε την σέντρα του Μασούρα. Στην επόμενη φάση ήρθε και το γκολ, όπου ουσιαστικά ήταν και η πρώτη τελική. Ο Καμαρά κέρδισε την κόντρα μακριά από την περιοχή και με ένα σουτ από απόσταση η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη κάνοντας το 0-1. Η ΑΕΚ ευτύχησε να σκοράρει στο 18′, όμως το γκολ του Τάνκοβιτς δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Απίστευτα αποτελεσματικός ο Ολυμπιακός και σε δύο τελικές έκανε το 0-2, με τον Μασούρα που βγήκε στην αντεπίθεση στο 24′.

Ακόμη ένα γκολ για τους φιλοξενούμενους που μετά από λάθος στην αμυντική λειτουργία της Ένωσης, ο Ελ Αραμπί σκόραρε για το 0-3 στο 34′. Μεγάλη ήταν η ευκαιρία που είχε ο Μασούρας μέσα στην περιοχή, αλλά κατέληξε ψηλά άουτ στο 40′. Μετά την εκπληκτική ασίστ του Ελ Αραμπί ο Μασούρας βγήκε τετ α τετ κάνοντας το 0-4 για τους φιλοξενούμενους.

Β’ ημίχρονο:

Ξεκίνησε πιο δυναμικά η ΑΕΚ το 2ο μέρος καταφέρνοντας να σκοράρει με τον Ολιβέιρα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ξανά ως οφσάιντ. Ο Ολυμπιακός δημιούργησε την πρώτη του φάση στο 2ο ημίχρονο στο 53′ με τον Ελ Αραμπί να μην βρίσκει καλά την μπάλα στην σέντρα του Μασούρα. Η καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στο ματς ήρθε από την επέλαση του Γκαρσία, ο Νταντσένκο έβγαλε την σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ κατέληξε ψηλά. Τα χτυπήματα του Ολυμπιακού δεν είχαν τέλος, με τον Χολέμπας να βγάζει με τακουνάκι στον Φορτούνη ο οποίος ”πυροβόλησε” για το 0-5 στο 74′. Από εκεί και έπειτα ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα με τις  δύο ομάδες να μην δημιουργούν κάποια αξιόλογη ευκαιρία μέχρι την στιγμή του 88′ που ο Ανσαριφάρντ σκόραρε από κοντά κάνοντας το 1-5 για την ΑΕΚ.

Eνδεκάδες

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης – Νταντσένκο, Σβάρνας, Χνιντ και Λόπες – Σιμάνσκι, Κρίστισιτς και Μάνταλος – Γκαρσία, Τάνκοβιτς και Ολιβέιρα.

Ολυμπιακός (Πέδρος Μαρτίνς): Σα, Μπα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Ανδρούτσος, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας, Μπρούμα, Ελ Αραμπί

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ