Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ισχύς εν την ενώσει για το Θεσσαλικό μπάσκετ!!!!

Γιατί δεν βγαίνουν πλέον παίκτες στο Λαρισινό- Θεσσαλικό μπάσκετ;

Γιατί δεν βλέπουμε παίκτες όπως οι Σπανούλης, Ντικούδης, Ρεντζιάς κ.λ.π. από την περιοχή μας;

Υπάρχει λύση για να γίνει η Λάρισα – Θεσσαλία και πάλι μπασκετομάνα;

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Αρκεί να συνεργαστούν όλα τα σωματεία της Θεσσαλίας για το καλό του αναπτυξιακού  μπάσκετ και όχι μόνο. Πρέπει τα παιδιά από το επίπεδο του προπαιδικού έως και του εφηβικού, να παίζουν 30 δυνατούς αγώνες σε όλη την Θεσσαλία. Αυτό μπορεί να γίνει με την αναβίωση των πανθεσσαλικών πρωταθλημάτων με ομίλους των 15 ομάδων και συνολικά 30 αγώνες μέσα – έξω. Τα πρωταθλήματα θα αρχίζουν από τέλη Σεπτεμβρίου και θα διαρκούν έως τέλη Απριλίου . Τα παιδιά θα αντιμετωπίζουν τις καλύτερες ομάδες ,τους καλύτερους παίκτες και έτσι θα χτίζουν χαρακτήρα αντιμετωπίζοντας αθλητές  από μια περιφέρεια σχεδόν 1,000,000 πληθυσμού(Λάρισα , Βόλος , Τρίκαλα, Καρδίτσα). Η Θεσσαλονίκη έχει 1,500,000 , η Αθήνα 5,000,0000 και το επίπεδο είναι ιδιαίτερο ανεβασμένο λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών και του ανταγωνισμού. Εάν τα παιδιά της Θεσσαλίας μάθουν στον υψηλό  ανταγωνισμό και στην νοοτροπία των οργανωμένων μετακινήσεων σε δύσκολες μπασκετικά έδρες όπως η Λάρισα με τον Βόλο , τα Τρίκαλα με την Καρδίτσα , θα αντέχουν και τον ανταγωνισμό μεγαλύτερων Περιφερειών όπως σε Αττική και  Θεσσαλονίκη. Επίσης πρέπει να καθιερωθεί η ύπαρξη 5 παικτών κάτω των 18 ετών σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ στο επίπεδο των Ανδρών, ώστε να “γεμίζουν ” τα πόδια των νεαρών αθλητών με παιχνίδια . Τέλος πρέπει να μην επιτρέπεται η συμμετοχή ομάδων χωρίς ακαδημία και συμμετοχή σε παιδικό εφηβικά πρωταθλήματα .

Με την εκλογή της νέας διοίκησης στην ΕΟΚ, ας δούνε πλέον σοβαρότερα το θέμα, για να υπάρξει Λαρισινό- Βολιώτικο , Τρικαλινό ,Καρδιτσιώτικο ,δηλαδή Θεσσαλικό μπάσκετ υψηλού επιπέδου και συνάμα ελπιδοφόρο για το μπάσκετ όλης της Ελλάδας.

 Υπάρχει θέληση άραγε; Υπάρχει όραμα;

Η Ισχύς εν τη Ενώσει λοιπόν για την πρόοδο του Θεσσαλικού μπάσκετ , του μπάσκετ της Περιφέρειας , του Ελληνικού Μπάσκετ και το μέλλον των μικρών αθλητών της Θεσσαλίας και του περιφερειακού μπάσκετ.

Δεμίρης Σπυρίδων

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ