Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-0 (Videos)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ 3-0 για την δεύτερη αγωνιστική των Play-off της Super League. Με τα γκολ των Μακέντα, Βιγιαφάνιες και Αϊτόρ οι πράσινοι επικράτησαν του Δικεφάλου του Βορρά και τον πλησίασαν στον ένα βαθμό. Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά σκόραρε σε εντός έδρας παιχνίδι 3 τέρματα, τα οποία επιτεύχθηκαν σε 3 τελικές προσπάθειες, πράγμα που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα  που είχαν οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ρουμάνος παίρνει άριστα στην διαχείριση του παιχνιδιού και στο πως αντέδρασε στην πίεση του ΠΑΟΚ η ομάδα του. Παρότι δέχθηκε πίεση τα πρώτα 20 λεπτά, μετά ισορρόπησε το παιχνίδι και στην πρώτη ολοκληρωμένη επίθεση της κατάφερε να σκοράρει με τον Ιταλό επιθετικό στο 38′. Στην επανάληψη το σκηνικό παρέμεινε ίδιο, δηλαδή με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει δυνατά και να προσπαθεί να ισοφαρίσει αλλά δεν κατάφερε να βγάλει μια σωστά δομημένη επίθεση. Στο 79′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Αργεντινός μέσος έβαλε τον Παναθηναϊκό με 2 τέρματα μπροστά και στο 85′ με τον Αϊτόρ,να προσθέτει το όνομα του  στο πίνακα των σκόρερ, κλείδωσε την εμφατική νίκη των πρασίνων με τρία τέρματα.

Ο ΠΑΟΚ αν και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν κατάφερε να απειλήσει τους πράσινους και είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική κλασσική ευκαιρία του δικεφάλου προήλθε από στημένη φάση, με τον Δίούδη να λέει όχι στον Κρέσπο.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός : Διούδης, Μολό, Σέγκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (74′ Σάντσες), Νιάζ (87′ Καμπετσής), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιαβάνης (78′ Αιτόρ), Μακέντα (78′ Ιωαννίδης)

ΠΑΟΚ : Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίγκανσον, Κρέσπο, Μπαμπα, Σβαμπ (70′ Ουάρτνα), Ελ Καντουρί, Ντούγκλας, Ζίφκοβιτς, Μούργκ (62′ Τζόλης), Σβιντέρφσκι (70′ Κρμέντσικ)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ