Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Φωτιά» στο Κυπριακό πρωτάθλημα μετά την ήττα της Ομόνοιας

Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας ο Απόλλωνας Λεμεσού στις καθυστερήσεις, μειώνοντας την διαφορά τους από την κορυφή στον ένα βαθμό. Με γκολ του Τσάρλισον Μπένσοπ στο 92ο λεπτό, οι γαλάζιοι κατάφεραν να νικήσουν τους πράσινους με 1-0 στο Τσίρειο και έβαλε για τα καλά φωτιά στην μάχη του τίτλου.

 

Σε γενικές γραμμές ο αγώνας ήταν αρκετά ισορροπημένος, με τα δεδομένα να αλλάζουν το 82ο λεπτό με την αποβολή του Τόμας Χούμποτσαν για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Γιάννη Πίττα. Κάπου εκεί ο Απόλλωνας ανέβασε στροφές και πίεσε. Ο Γιάννης Πετράκης έκανε πιο επιθετικό τον σχηματισμό του, ρίχνοντας στον αγώνα τον Μπένσοπ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από ωραία σέντρα του Ντένιτς νίκησε τον Φαμπιάνο, χαρίζοντας στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη.

Πέρασαν δεκαπέντε λεπτά…

Δυνατά από την αρχή μπήκε ο Απόλλωνας ο οποίος έδειξε αποφασισμένος να πάρει την κατοχή της μπάλας και να μην επιτρέψει στην Ομόνοια να κάνει το παιχνίδι κατοχής. Ειδικά στα αρχικά στάδια του αγώνα τα είχε καταφέρει η ομάδα του Πετράκη χωρίς ωστόσο να γίνει απειλητική για την εστία του Φαμπιάνο.

Από λάθος ευκαιρία…
Στο 14ο λεπτό ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα ο Χούποσταν από την περιοχή αυτή κτύπησε στον Πίττα ο οποίος την έστρωσε για τον Νταμπό… έκανε το απευθείας πλασέ με την μπάλα να κτυπά στον Λούφτνερ και να καταλήγει σε κόρνερ.

Απάντησε με Κούσουλο η Ομόνοια
Στο 17ο λεπτό η Ομόνοια βρήκε την πρώτη της καλή ευκαιρία. Μετά από εκτέλεση φαουλ του Γκόμεθ ο Κούσουλος πήρε την δυνατή γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από την εστία του Γιοβάνοβιτς.

Ο Μπένσομπ με δυνατή κεφαλιά ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Φαμπιάνο για το 1-0 και την πολύ σημαντική νίκη των γαλάζιων.

Κλασική για Ομόνοια…
Στο 76ο λεπτό η Ομόνοια έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ ωστόσο το πλασέ του Παπουλής έδιωξε δύσκολα ο Γιοβάνοβιτς.

Με δέκα η Ομόνοια
Στο 84ο λεπτό η Ομόνοια έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χούποτσαν με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Πίττα.

Μπένσομπ ο λυτρωτής…
Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Απόλλωνας κατάφερε να πάρει το ζητούμενο. Ο Μπένσομπ με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Φαμπιάνο για το 1-0 και την πολύ σημαντική νίκη των γαλάζιων

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ