Αν θα ήθελε να συνυπάρξει στο χώρο του κέντρου με έναν αθλητή & μία αθλήτρια, αυτοί θα ήταν η Ισπανίδα Αλέξια Πουτέγιας της Μπαρτσελόνα & ο Γερμανός Τόνι Κρος της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς τους θαυμάζει & τους κατατάσσει στους κορυφαίους (στη θέση τους) του κόσμου.
Ο ιδανικός σύλλογος για να συμβεί αυτό θα ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, αφού όνειρό της είναι να αγωνιστεί κάποια μέρα στη «βασίλισσα».
Αν την ρωτούσες για τους στόχους της, θα σου έλεγε πως πάντα θέλει να δίνει το 100% των δυνατοτήτων της και μέσα από αυτό να βοηθάει την ομάδα της, αλλά να εξελίσσεται και η ίδια.
Ο «Αθλητικός κόσμος» φιλοξενεί την Ελένη Πεμπέ, μία εξαιρετική ποδοσφαιρίστρια της Δόξας Δράμας 2016, με την οποία αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.Η 25χρονη Σερραία μέσος, μας μίλησε για τα πρώτα της βήματα, για το μέλλον, αλλά και γενικότερα για το ποδόσφαιρο.
1) Τι σημαίνει για σένα το ποδόσφαιρο & σε ποια ηλικία ξεκίνησες;
«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία και τα πρώτα μου βήματα στο άθλημα (10 ετών) τα έκανα στην ακαδημία αγοριών του Πήγασου στις Σέρρες (Νυν Πανσερραϊκός).
Από την αρχή είχα μέσα μου πολλή ενέργεια και ήμουν ενθουσιασμένη και χαρούμενη με την επιλογή μου.Το ποδόσφαιρο με μια λέξη για μένα είναι «συναίσθημα» κι όταν μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο νιώθω γεμάτη & ολοκληρωμένη».
2) Σε τι θέση αγωνίζεσαι & ποιο είναι το δυνατό σου σημείο;
«Αν και έχω περάσει από τη θέση του στόπερ, η θέση που αγωνίζομαι είναι το κέντρο, ως αμυντικό χαφ.Θεωρώ πως το δυνατό μου σημείο είναι η φυσική κατάσταση και σίγουρα είναι χρήσιμη, ειδικά για τη δουλειά που κάνει ένα «6άρι» μέσα στο γήπεδο».
3) Ποιοι είναι οι στόχοι της Δόξας για φέτος;
«Στόχος μας είναι να έχουμε καλή αγωνιστική πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και αυτό να συνδυαστεί με την παραμονή στην κατηγορία.Θα είναι δύσκολη η φετινή χρονιά, αν και δεν ξεκίνησε ακόμα.
Είναι η 1η μας συμμετοχή στα μεγάλα σαλόνια της Α’ Εθνικής, αλλά πιστεύω πως με ομαδικότητα, προσήλωση, συνεργασία, ενότητα & πίστη θα καταφέρουμε τα πάντα».
4) Τι θεωρείς πως πρέπει να αλλάξει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να ανέβει σκαλιά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο;
«Το κυριότερο για κάθε ομάδα θεωρώ πως είναι οι ακαδημίες της.Αν υπάρχει σωστή ανάπτυξη από μικρές ηλικίες και υπάρχουν γερές βάσεις, τότε όλα θα είναι εύκολα.Για να επιτευχθεί αυτό όμως, πρέπει και το κράτος από τη μεριά του, να μοιράσει ίσως κάποια κονδύλια για ενίσχυση.Έτσι οι σύλλογοι θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν & να προωθήσουν ταλαντούχες παίκτες σε υψηλότερες κατηγορίες.
Πολύ σημαντικό βέβαια, είναι να δίνονται ευκαιρίες σε Έλληνες νέους παίκτες ώστε να αναδείξουν το ταλέντο τους.Αν κοιτάξουμε τα ρόστερ των περισσοτέρων ομάδων, δεν έχουν παραπάνω από 3-4 Έλληνες ποδοσφαιριστές στην 11άδα τους.Επίσης ως αναφορά τη νοοτροπία του Ελληνικού ποδοσφαίρου μας σε σχέση με το εξωτερικό, εκτιμώ πως είναι πολύ υποβαθμισμένη και αυτό οφείλεται κυρίως στην οργάνωση των συλλόγων».
5) Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;
«Υποθετικά πάντα, θα μπορούσα να έχω κλείσει την καριέρα μου σαν ποδοσφαιρίστρια & να συνεχίσω να βρίσκομαι στο άθλημα, απ’ το πόστο της προπονήτριας.
Θα μου άρεσε σαν ιδέα κάτι τέτοιο και σίγουρα με περισσότερη ωριμότητα, αγωνιστικές εμπειρίες, πολλά συναισθήματα (χαρές, στεναχώριες, νίκες, ήττες) και πιο ολοκληρωμένη σαν άνθρωπος, θα μπορούσα να σταθώ με αξιοπρέπεια στην θέση της προπονήτριας, η οποία έχει περισσότερες υποχρεώσεις & απαιτήσεις».