Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σταμάτησε στα 19 το αήττητο (Video)

Τέλος στο αήττητο σερί 19 αγώνων(18 νίκες-1 ισοπαλία) της Μπάγερν Μονάχου έβαλε χθες(7/4) η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Γάλλοι επιβλήθηκαν με 2-3 μέσα στην Allianz Arena των Βαυαρών για τη φάση των 8 του Champions League.

Το χιόνι που έπεφτε στο Μόναχο δεν εμπόδισε τις δύο ομάδες να φτάσουν στα συνηθισμένα επίπεδα απόδοσής τους και να δημιουργήσουν πολλές φάσεις, πέντε από τις οποίες μάλιστα κατέληξαν στα δίχτυα. Οι πρωταθλητές Γερμανίας παρά την απουσία του τραυματία Λεβαντόφσκι είχαν 29 τελικές αλλά τόσο η αστοχία τους όσο και η πολύ καλή εμφάνιση του κίπερ Νάβας της Παρί δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στη νίκη.

Από την άλλη η Γαλλική ομάδα έχοντας μπροστά τη γνωστή τριπλέτα-φωτιά Εμπαπέ-Νεϊμάρ-Ντι Μαρία ήταν κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό ο Γάλλος σούπερ-σταρ με δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μετά από ωραία προσπάθεια και πάσα του Βραζιλιάνου άσσου. Στο 10′ ο Νάβας σταμάτησε κοντινή προβολή του Μίλερ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και σουτ του Παβάρ στο 19′. Επτά λεπτά αργότερα ούτε ο Τσούμπο Μοτίγκ κατάφερε να σκοράρει, κάτι που πέτυχε στο επόμενο λεπτό για την Παρί ο Μαρκίνιος σε τετ-α-τετ με τον Νόιερ για να γίνει το 0-2. Στο 36′ ο αντικαταστάτης του Λεβαντόφσκι στην επίθεση της Μπάγερν Τσούμπο Μοτίγκ μείωσε με κεφαλιά σε 1-2, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα δεν έπεσε με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν κοντά στο 1-3 αλλά ο Νεϊμάρ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ από κοντά στο 51′. Ακολούθησαν χαμένες ευκαιρίες για τους Γερμανούς με τους Αλάμπα(52′) και Παβάρ(53′) για να έρθει η ισοφάριση με κεφαλιά του Μίλερ στο 59′ και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οκτώ λεπτά αργότερα όμως μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων ο Εμπαπέ έστειλε την μπάλα με σουτ στη δεξιά γωνία του Νόιερ και έγραψε το 2-3. Οι παίκτες του Χάνσι Φλικ προσπάθησαν να απαντήσουν στο επόμενο λεπτό αλλά ο Νάβας μπλοκαρε την μπάλα σε κοντινό σουτ του Τσούμπο Μοτίγκ. Η τελευταία ευκαιρία για τους γηπεδούχους να πάρουν την ισοπαλία χάθηκε στο 86′ όταν σουτ του Αλάμπα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Με αυτή την ήττα της Μπάγερν-πρώτη μετά από δύο χρόνια και κάτι-η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέχισε να κατέχει το ρεκόρ συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα με 25, κάτι που πέτυχε το διάστημα 2007-2009.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ