Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Που είναι η άσπρη βούλα;

Ένας αγώνας του Αγγλικού ποδοσφαίρου σχεδόν μισό αιώνα πριν (1977) έμεινε στην ιστορία… όχι για το αποτέλεσμα (Ντέρμπι Κάουντι-Μάντσεστερ Σίτι 4-0), αλλά γιατί οι γηπεδούχοι όταν κέρδισαν πέναλτι, δεν μπορούσαν να βρούνε την άσπρη βούλα για να στήσουν την μπάλα.

Το γήπεδο ήταν κανονικός βούρκος και αυτό έκανε τον διαιτητή & τους ποδοσφαιριστές (κανένα 20λεπτο) να μετράνε με τα πόδια την σωστή απόσταση από το τέρμα μέχρι το πέναλτι, ώστε να εκτελεστεί.Τελικά δεν τα κατάφεραν.

Να όμως που βρέθηκε ο άνθρωπος που έσωσε την κατάσταση.Ήταν ο συντηρητής του «Baseball Ground», Μπόμπι Σμιθ, ο οποίος μπήκε με το σακάκι του μέσα στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας στο ένα του χέρι έναν κουβά με μπογιά κι ένα γιγαντιαίο πινέλο & στο άλλο του χέρι μία μεζούρα.Έδωσε την μία άκρη της μεζούρας στον γκολκίπερ της Σίτι και την άλλη στο διαιτητή… και έκανε μια καλλιτεχνία ζωγραφίζοντας την περιβόητη άσπρη βούλα!

Το παιχνίδι τελικά ξανάρχισε και τουλάχιστον όλη αυτή η «φασαρία» έπιασε τόπο, καθώς το πέναλτι εκτελέστηκε εύστοχα από τον Τζέρι Ντέιλι.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ