Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τόπο στα νιάτα

Ήρθε η ώρα ο «Αθλητικός Κόσμος» να ταξιδέψει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να καλωσορίσει έναν ικανό και φιλόδοξο ποδοσφαιριστή, τον Αλέξανδρο Σένε.
Ο νεαρός αθλητής (18 ετών) συμπλήρωσε πρόσφατα δέκα χρόνια στο αγαπημένο του άθλημα και σίγουρα η πορεία του είναι ανοδική, αφού απ’ τα χαμηλά στρώματα των κατηγοριών στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να παίζει φέτος στην Α’ Ερασιτεχνική με τον Σμυρναϊκό Βαθυλάκου.

Με πέρασμα από ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου και Αετούς/Αναγέννηση Προχώματος, όπως και με γεμάτες χρονιές σε λεπτά συμμετοχών, αλλά και με περισσότερα από 40 τέρματα & 30 ασίστ… σίγουρα είναι ταλέντο που του αξίζουν ευκαιρίες για μια μεγαλύτερη κατηγορία και έναν μεγαλύτερο σύλλογο.

Ο Αλέξανδρος μας μίλησε για το ξεκίνημα της καριέρας του, τα όνειρά του και γενικότερα για το ποδόσφαιρο.

1) Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη «στρογγυλή θεά» και σε ποια ηλικιά;

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο στην ηλικία των 8.Δεν είχα το ταλέντο που είχαν τα αλλά παιδιά της ηλικίας μου.
Από μικρό παιδί μου άρεσε ο ανταγωνισμός και αυτό μου έδωσε την σπίθα, ώστε να εξελίσσομαι μέρα με την μέρα στις προπονήσεις μου και να γίνομαι πιο ανταγωνιστικός».

2) Υπάρχει κάποιος παίκτης που θαυμάζεις στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα;

«Ο ποδοσφαιριστής ο οποίος θαυμάζω αυτή τη στιγμή είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.Είναι πρότυπο για εμένα, γιατί είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής που δούλεψε σκληρά για να φτάσει εκεί που βρίσκεται τώρα».

3) Ποιο θεωρείς πως είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για έναν παίκτη σε ένα ενενηντάλεπτο;

«Το πιο δύσκολο κομμάτι για εμένα είναι η συγκέντρωση στο παιχνίδι, καθ’ όλη την διάρκεια του ενενηνταλέπτου.Η πλήρη συγκέντρωση είναι το παν σε έναν αθλητή, καθώς και το να παραμένει αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει.
Είναι κάτι σημαντικό και πιθανότατα να αποτελεί το κλειδί για μία πολύ καλή εμφάνιση που μπορεί να φέρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα μου».

4) Μέχρι που φτάνουν τα ποδοσφαιρικά όνειρά σου;

«Όνειρό μου είναι κάποια μέρα να παίξω σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, αλλά να γίνω σημαντικός και καθοριστικός στην ομάδα, ώστε να πετύχει του στόχους της σε όλες τις διοργανώσεις».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ