Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Υπάρχει ζωή στον πλανήτη ΑΕΚ;

Καλησπέρα σας . Μετά το 5/7 στις προβλέψεις της περασμένης εβδομάδας , ο πιστολέρο είναι έτοιμος να συντρίψει τους στόχους του και να σας οδηγήσει σε νέα νικηφόρα ταξίδια. Η αγωνιστική αυτή προμηνύεται δύσκολη για προβλέψεις, αλλά είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα και στα ρίσκα. Ας αναλύσουμε λοιπόν τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής.

 

ΑΡΗΣ – ΑΕΚ : Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Τρίπολη, ο Άρης στάθηκε τυχερός που δε δέχτηκε κάποιο τέρμα. Εμφάνισε πρόβλημα στο ψηλό παιχνίδι η ομάδα του Άκη Μάντζιου με τις κεφαλιές που έχασε στην περιοχή της από την αντίπαλη ομάδα. Στην επανάληψη, ωστόσο, σοβαρεύτηκε και πήρε τη νίκη με πρωταγωνιστή τη χρυσή της αλλαγή Σαντέ Σίλβα. Εκτός οι Κάτσε(χαφ), Μπελανουάν(στόπερ) και αμφίβολος ο αριστερός μπακ Ιωάννου.

Καζάνι που βράζει θυμίζει τις τελευταίες βδομάδες η ΑΕΚ , που δε λέει με τίποτα να σηκώσει κεφάλι. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, ήρθε η συντριβή από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και έδεσε το γλυκό. Λαικά δικαστήρια διαδραματίστηκαν μετά το τέλος του παιχνιδιού. Και σαν να μην έφτανε αυτό, γνώρισε οδυνηρή ήττα στις καθυστερήσεις στον πρώτο αγώνα κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ με 0-1. Ψάχνει γιατρειά στις πληγές της ομάδας ο Μανόλο Χιμένεθ, ώστε να κερδίσει λίγο χρόνο στην κλεψύδρα του , που αδειάζει επικίνδυνα. Εκτός για το κυριακάτικο αγώνα της Θεσσαλονίκης οι Λάτσι(στόπερ), Μπακάκης (δ.μπακ) και οι χαφ Σακχόφ και Σιμόες.

Εκτίμηση: Μια πληγωμένη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ πάντα κρύβει κινδύνους. Ο Άρης απ’την άλλη δεν είναι μαθημένος να παίζει παιχνίδι κατοχής , απέναντι σε μεγάλες ομάδες και πολύ πιθανόν να του στοιχίσει. Θα ποντάρω στο αμφίσκορο (γκολ/γκολ) του 1,85.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ: Aδίκησε τον εαυτό του ο Αστέρας στη Θεσσαλονίκη και μοιραία στο δεύτερο ημίχρονο , μένοντας από δυνάμεις το πλήρωσε. Στο -6 από την 4η θέση, δύσκολα θα πλησιάσει για να διεκδικήσει ευρωπαικό εισιτήριο. Πιστώνεται την εξαιρετική πορεία της ομάδος ο κόουτς Ράσταβατς , που θα ηγηθεί για δύο ακόμα χρόνια του Αστερα. Πλήρης ο Αστέρας.

Ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά μέσα σε 20 μέρες στη Λεωφόρο από τον κακό του δαίμονα Παναθηναικό και κυριολεκτικά έμπλεξε. Αναποτελεσματικός για πολλοστή φορά στην επίθεση , με άμυνα-χωνί στην άμυνα το τελικό 3-0 μοιραία στιγμάτησε τις προσπάθειες των παιχτών του Γκαρσία. Κακός και μεσοβδόμαδα απέναντι στην ΑΕΚ για το κύπελλο, αλλά η γκολάρα του Μουργκ στις καθυστερήσεις γαληνεύει προς το παρόν το τεταμένο κλίμα στην ομάδα. Εκτός πάντα οι Βιερίνια και Μιχάι.

Εκτίμηση: Αναγκαστικά θα ρισκάρει ο Αστέρας , αν θέλει να ελπίζει για το θαύμα της Ευρώπης. Ο ΠΑΟΚ έχει θέμα στην άμυνα, οπότε υπό αυτές τις συνθήκες γίνεται πιο ευάλωτος. Over στο 2,00.

 

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Οι ερυθρόλευκοι σκόρπισαν στους πέντε ανέμους την ΑΕΚ στο κατ’ εφημησμών ντέρμπι και ουσιαστικά κλείδωσαν και μαθηματικά το φετινό τίτλο. Τα βρήκε σκούρα στα Γιάννενα μεσοβδόμαδα στο τελικό 1-1 για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Αμφίβολοι οι Βαλμπουενά(εξτρέμ) και Παπασταθόπουλος (σέντερ μπακ).

Όντας πιο αποτελεσματικός κατατρόπωσε τον ΠΑΟΚ και για πρώτη φορά φέτος βρέθηκε στην πρώτη τετράδα. Θέλει να συνεχίσει έτσι για να παραμείνει σε επαφή με τα ευρωπαικά εισιτήρια. Εκτός μάχης για το ελληνικό ελ κλάσικο οι Κουρμπέλης(χαφ) και Αγιούμπ(χαφ).

Εκτίμηση: Φιέστα τίτλου αναμένεται να κάνει η ομάδα του Μάρτινς , αλλά ο Παναθηναικός θέλει να χαλάσει το ερυθρόλευκο πάρτι και να παραμείνει εντός Ευρώπης . Το 1,45 με αφήνει παγερά αδιάφορο, οπότε το αμφίσκορο μαζί με το οβερ στο 2,45 είναι πολύ καλή επιλογή.

 

ΝΠΣ Βόλος -Παναιτωλικός : Με 35 βαθμούς μέχρι στιγμής οι Βολιώτες αποδεικνύουν ότι όχι άδικα είναι η καλύτερη ομάδα στα φετινά play out . Να την πιεις στο ποτήρι η ομάδα του Λόπεθ , παίζει χωρίς άγχος και σκοπιμότητες. Απέσπασε ισοπαλία στην ενδιαφερόμενη Λαμία και πλέον επικεντρώνεται στο παιχνίδι με τους Αγρινιώτες που καίγονται. Χωρίς απουσίες.

Στο τελικό των μελλοθανάτων έμεινε ζωντανός, ωστόσο ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί. Παραμένει στο +1 από την ουραγό Λάρισα και στο -2 από τον ΟΦΗ και πλέον καλείται να κάνει υπερβάσεις αν θέλει να γλυτώσει. Απόντες οι Τσιγγάρας (χαφ) , Λιάβας (μπακ) και Τζανακάκης (δ.μπακ).

Εκτίμηση: Ο Βόλος δεν χαρίζει κάστανα σε κανένα και το αποδεικνύει με την πρώτη ευκαιρία. Ο Παναιτωλικός δεν πείθει ότι θέλει να σωθεί. Σε πείσμα όλων ρισκάρω στον άσσο του 2,30 και ας το χάσω.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΟΦΗ : Πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον Ατρόμητο και με 29 βαθμούς σχεδόν σώθηκε. Το πιθανότερο είναι μια νίκη να του αρκεί για να σωθεί και μαθηματικά. Εκτός πάντα ο Βιτλής(χαφ) και αμφίβολος ο Τσιλούλης(εξτρέμ).

Στον αγώνα επιβίωσης αν και βρέθηκε από την αρχή στην κόλαση του με τα Γιάννενα, τελικά το γύρισε σε 2-1 και πλέον έχει από κάτω του Παναιτωλικό και Λάρισα στη μάχη της σωτηρίας. Εκτός οι Νέιρα(εξτρέμ), Καστάνιος(φορ), Στάικος(χαφ), Τσιλιανίδης(χαφ).

Εκτίμηση : Ο ΟΦΗ παίζει τα ρέστα του με τον Απόλλωνα, αλλά η ελαφρά ταξιαρχία είναι σκληρή για να πεθάνει. Ισοπαλία στο 2,95 λοιπόν.

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ: Μια ακόμα ισοπαλία για το τουρίστα Ατρόμητο , αυτή τη φορά με τον Απόλλωνα. Στο α’ημίχρονο το πάλεψε, στην επανάληψη κατέβασε ρολά. Καιρό τώρα οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη σκέφτονται τις καλοκαιρινές διακοπές. Με 29 βαθμούς χρειάζεται μια νίκη για να σιγουρέψει την παρουσία του και του χρόνου στα σαλόνια. Σοβαρός ο τραυματισμός του Χαρίση(χαφ), εκτός και οι Κιβρακίδης , Στρούγγης.

Στον υπέρ πάντων αγώνα με το Αγρίνιο γκέλαρε με σκορ 1-1 και χρειάζεται πια νίκες για να σωθεί. Ευκαιρία απέναντι στον τουρίστα Ατρόμητο να πάρει το τρίποντο. Εκτός μόνο ο Σπάρβ (χαφ) για την ΑΕΛ.

Εκτίμηση: Σφίγγει ο κλοιός για τους βυσσινί. Ο Ατρόμητος διακοπάρει ανέμελος. Η ταν ή επι τάς που έλεγαν οι Λακεδαιμόνιοι στο 3,05 του διπλού.

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ:  Με το μυαλό στον Ολυμπιακό , μοιραία δέχτηκε την ήττα με ανατροπή από τον ΟΦΗ με σκορ 2-1 στο Ηράκλειο. Στο πρώτο ματς για τα ημιτελικά του κυπέλλου αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τους πρωταθλητές και για να βρεθεί στο τελικό χρειάζεται να συντελεστεί ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Εκτός ο Σιόντης(χαφ). Πιθανότατα θα γίνει ροτέισον ενόψει Καραισκάκη από τον κόουτς Γιαννίκη.

Δε τη χάλασε ιδιαίτερα η ισοπαλία με το Βόλο και με 27 βαθμούς η Λαμία χρειάζεται 4 πονταλάκια για να ηρεμήσει οριστικά. Θα παραταχθεί με αμυντικούς προσανατολισμούς στους Ζωσιμάδες η Λαμία για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Εκτός πάντα οι Γκαζαριάν(χαφ) και Μπα (εξτρέμ).

Εκτίμηση: Οι Γιαννιώτες θα έχουν το μυαλό τους στην ρεβάνς στο Καραισκάκη. Η Λαμία έχει τη χρυσή ευκαιρία να πάρει τη νίκη και να ξεμπλέκει από σενάρια παραμονής . Η λογική λέει ότι θα φύγει αήττητη από τα Γιάννενα . Ισοπαλία στο 2,60 και το διπλό στο αλμυρό 3,80.

 

Καλή μας επιτυχία.

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ