Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εξαιρετικός ΠΑΟΚ, αγνώριστο Περιστέρι

Σε ένα κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι ο ΠΑΟΚ διέλυσε πραγματικά το Περιστέρι πετυχαίνοντας μια μεγάλη σε έκταση αλλά και σημασία νίκη. Τελικό σκορ 85-66, που πριν από το παιχνίδι ίσως και ο πιο αισιόδοξος φίλος του Δικεφάλου θα πίστευε ότι μπορεί να το βλέπαμε στον φωτεινό πίνακα με την τελευταία κόρνα της γραμματείας.

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος στα πρώτα λεπτά μέχρι το 16-15. Σε εκείνο το σημείο οι ασπρόμαυροι με ένα σερί 8-2 πήραν διαφορά την οποία κράτησαν μέχρι τα μισά του 2ου δεκαλέπτου(32-25). Στη συνέχεια πήρε μπροστά ο Τέρνερ ερχόμενος για άλλη μια φορά από τον πάγκο και οδήγησε τους γηπεδούχους στο +13 (38-25) για να μειώσει το Περιστέρι με τη λήξη του ημιχρόνου σε 42-34. Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος έδωσαν ρεσιτάλ ευστοχίας με τους αντιπάλους τους να μην μπορούν να πετύχουν καλάθι με τίποτα. Έτσι η διαφορά άνοιγε συνεχώς με τη μέγιστη τιμή της να φτάνει τους 19 πόντους(57-38) στην τρίτη περίοδο η οποία έληξε με τον Δικέφαλο μπροστά 70-52. Στην τελευταία περίοδο η εικόνα δεν άλλαξε και το τελικό 85-66 κρίνεται απόλυτα δίκαιο.

Για τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ καλύτεροι ήταν ο Μπιτς με 17 πόντους αλλά και οι συνήθεις ύποπτοι Γκρίφιν και Τέρνερ που σημείωσαν από 15 πόντους και Λοβ που τελείωσε τον αγώνα με 14. Για τους φιλοξενούμενους που τελείωσαν το παιχνίδι με 21 λάθη, ο Πέτεγουεϊ είχε 18 πόντους, ο Σαλούστρος 11 και 7 ριμπάουντ και ο Γκουτιέρεζ 10.

Με αυτή τη νίκη του ο ΠΑΟΚ κλείδωσε την 5η θέση ενώ το Περιστέρι θα ξεκινήσει τα πλέι οφ από την . Η βαθμολογία της Basket League μετά την 21η αγωνιστική:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ