Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αναδιάρθρωση και συγχώνευση

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκλεισε οριστικά το θέμα της αναδιάρθρωσης στη Super League και οριστικοποίησε αυτό της συγχώνευσης Super League 2 και Football League!Μιλώντας στην τηλεόραση CRETA είπε ότι πάρθηκε απόφαση, πως το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, θα συνεχιστεί με 14 ομάδες και του χρόνου, επίσης τόνισε πως για το θέμα αυτό:

«Δεν είναι δική μας δουλειά η αναδιάρθρωση στην Σούπερ Λιγκ. Δεν είναι δουλειά του Υπουργού, να ανεβάζει και να κατεβάζει ομάδες.Τον πρώτο λόγο σε θέματα αναδιαρθρώσεων τον έχει η Σούπερ Λιγκ.Η Σούπερ Λιγκ έχει πάρει απόφαση ότι θέλει να συνεχίσει με 14 ομάδες.Δεν ξέρω αν αλλάξει κάτι.Έχουν την απόλυτη ευθύνη με πλειοψηφία (75%) να πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση».

Ακόμη, επιβεβαίωσε την κατάργηση με νόμο, της Football league και την ενοποίηση της με την Σούπερ Λιγκ 2, κάτι που ζήτησε απ’ τον ίδιο η Λίγκα (Σούπερ Λιγκ 2 & Football league), καθώς δεν μπορούσε όπως είπε η ίδια, να πάρει απόφαση με το 3/4, που απαιτείται.Έτσι όπως ανέφερε, κλήθηκε ο ίδιος να δώσει την λύση και το έκανε, μετά από συναντήσεις με την Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής και την ΕΠΟ.

Όπως ανέφερε, ο κ. Αυγενάκης, θα γίνει μια ενιαία Σούπερ Λιγκ 2, με προϋποθέσεις και κανόνες και αναγκαίο μετοχικό κεφάλαιο 250 χιλ. ευρώ.Όσο για το πόσες ομάδες θα μετέχουν στη νέα Σούπερ Λιγκ 2 που θα δημιουργηθεί, αυτό θα εξαρτηθεί (όπως είπε) από το πόσες ομάδες θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ