Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λάκης Παπαϊωάννου: Χαρισματικός μεσοεπιθετικός, τρομερός τεχνίτης

Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Λάκη Παπαϊωάννου, έναν μεσοεπιθετικό ο οποίος ήταν πολύ χρήσιμος για τους προπονητές του, με τον τρόπο που κινούνταν στον αγωνιστικό χώρο.

Γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1956 στην Κατερίνη και εκεί ξεκίνησε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα όταν εντάχθηκε στην ομάδα του Πιερικού. Όλοι μιλούσαν για το τρομερό του ταλέντο, καθώς και το πείσμα του για βελτίωση. Το 1973, κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή. Άρχισε να παίρνει εμπειρίες και περισσότερα λεπτά χρόνο με τον χρόνο και συνολικά μέχρι και το 1979 που έμεινε στον Πιερικό, κατέγραψε 92 συμμετοχές και 32 γκολ.

Το 1979, πήρε μεταγραφή για τον Ηρακλή του Βασίλη Χατζηπαναγή, κάνοντας το βήμα παραπάνω και ουσιαστικά ήταν η απόφαση η οποία απογείωσε την καριέρα του. Είχε κάνει τον Ηρακλή μαζί με τους συμπαίκτες του μία ομάδα που έπαιζε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν υπήρξε ανταμοιβή με κάποιον τίτλο και ήταν ίσως μία από τις αδικίες εκείνης της εποχής. Ωστόσο, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για τον ίδιο, καθώς έπαιζε με το ίδιο πάθος και θέληση σε κάθε αγώνα.

Συνολικά στον Γηραιό, κατέγραψε 179 συμμετοχές και 36 γκολ, από την σεζόν 1979 έως το 1986. Είχε πολύ σημαντικό ρόλο στον τρόπο που αγωνιζόταν ο Ηρακλής εκείνη την εποχή και μαζί με τους Κωφίδη και Χατζηπαναγή, είχαν δημιουργήσει μία πολύ δυνατή επιθετική τριάδα με τρομερές ατομικές ενέργειες, τρομερά γκολ και όμορφους συνδυασμούς. Ωστόσο το 1986, αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Ηρακλή και ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο ΠΑΟΚ.

Στον Δικέφαλο του Βορρά, αγωνίστηκε τις σειζξ 1986-1988, καταγράφοντας 55 συμμετοχές και 7 γκολ. Στον ΠΑΟΚ βρήκε παίκτες που είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα την σεζόν 1984-85 και διεκδικούσε εκείνες τις χρονιές κάθε φορά την πρώτη θέση. Λίγο η ατυχία πολλές φορές, άλλες φορές το γεγονός ότι ο Δικέφαλος δεν ήταν αποτελεσματικός του στερούσαν αυτή την δυνατότητα.

Μέτα το πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ, πήγε για τρία χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννενα και στο τέλος της καριέρας του στην Πάτρα. Το 1992 έβαλε τέλος στην καριέρα του σε μία ομολογουμένως τεράστια καριέρα, με διεθνής συμμετοχές, 38 συνολικά με 2 γκολ, πρωταγωνιστικό ρόλο, στους συλλόγους που αγωνίστηκε και κάποιες θεαματικές στιγμές με όμορφα τέρματα και προσωπικές ενέργειες.

Τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίζει ήταν η τρομερή τεχνική κατάρτιση, η ταχύτητα του, τα όμορφα τελειώματα και η ευφυΐα του. Ήταν επίσης, χαμηλών τόνων άνθρωπος με ηγετικά χαρακτηριστικά, τα οποία του είχαν δώσει και την αρχηγία πολλές φορές στην ομάδα του Ηρακλή. Ένας πολύ μεγάλος αθλητής, με άριστη τεχνική κατάρτιση, με το παρατσούκλι του να είναι ζογκλέρ το οποίο τον συνόδευσε στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ