Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

“Ψυχάρα” η Λάρισα εξασφάλισε την παραμονή της στην Α1.

Η ομάδα της Λάρισας μετά την νίκη της επί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο χθεσινοβραδινό ντέρμπι κατάφερε και μαθηματικά να εξασφαλίσει την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία και για την επόμενη σεζόν.

Ο Ηρακλής μπείτε πιο δυνατά στο ματς και σχεδόν για 35 λεπτά είχε το προβάδισμα ακόμα και με διψήφιες διαφορές , όμως στο τέλος η Λάρισα έβγαλε την ψυχή της στο παρκέ και επικράτησε με σκορ 80-76 , που σε συνδυασμό με την ήττα του Μεσολογγιού στην Πάτρα από τον Προμηθέα παρέμεινε στην Α1 και η ομάδα που θα υποβιβαστεί είναι το Μεσολόγγι.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής είχε ένα καθαρό προβάδισμα χωρίς να τον απειλήσει ιδιαίτερα η Θεσσαλική ομάδα φέρνοντας την διαφορά και σε διψήφια νούμερα. Στην τρίτη περίοδο ο αγώνας άρχισε ακριβώς όπως τελείωσε το πρώτο μέρος όμως όχι για πολύ. Το ξέσπασμα της Λάρισας άρχισε σύντομα με πρωτεργάτη τον κορυφαίο της παίκτη Μπράντον Ρας πετυχαίνοντας 3 τρίποντα και συνολικά η ομάδα ένα 7-0 σερί μειώνοντας εσθίτα το σκορ αλλάζοντας τα δεδομένα του αγώνα. Το δεκάλεπτο τελείωσε με την απόσταση απέναντι στις δύο ομάδες να βρίσκετε στους 6 πόντους διαφορά (54-60).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η γηπεδούχοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση έχοντας πλέον την ψυχολογία στα χέρια της και με μεγάλα σουτ έφτασαν στην ανατροπή. Συνεχόμενα τρίποντα από τα 6.75 ένα λεπτό πριν τελειώσει η αναμέτρηση το σκορ έφτασε ισόπαλο στους 72 πόντους. Στα 48″ για το φιλάνε μεγάλο τρίποντο του Παπαδάκη έβαλε την ομάδα του μπροστά με 3 πόντους και με καλές άμυνες στην συνέχεια έκλεισε η υπόθεση νίκη για τους Θεσσαλούς.

Για τους γηπεδούχους πολυτιμότερος παίκτης ήταν Μπράντον Ρας με 6/12 τρίποντα αλλά και ο Κώστας Παπαδάκης με 12 πόντους και 6 ασιστις ο οποίος σφράγισε με δικό του τρίποντο την ανατροπή για την ομάδα τους 48″ για το τέλος.

Για τον Ηρακλή εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ντέιβιντ Ίμπανκς με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ.

 

Δεκάλεπτα: 15-24, 33-44, 54-60, 80-76.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ