Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χρήστος Δημόπουλος: Ο φονιάς του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Στο σημερινό αφιέρωμα, πρωταγωνιστής είναι ο Χρήστος Δημόπουλος, ένας πολύ χαρισματικός επιθετικός με τρομερή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1959 στον Πύργο Ηλείας και από πολύ μικρή ηλικία, έλεγε ότι θέλει να γίνει ποδοσφαιριστής. Έχοντας μεγάλο ταλέντο αλλά και τρομερή επαφή με τα δίχτυα σαν σέντερ φορ, το 1978, σε ηλικία 19 ετών, αγωνίστηκε στην ανδρική ομάδα του Παναιτωλικού στην δεύτερη Εθνική κατηγορία. Στον Παναιτωλικό έμεινε μέχρι το 1980, καταγράφοντας 63 συμμετοχές και 18 γκολ.

Το 1980 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, καθώς βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, ως αντικαταστάτης του Κώστα Ορφανού, ο οποίος έφυγε το ίδιο καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό. Την πρώτη του χρονιά, δεν είχε αρκετές συμμετοχές, ωστόσο από τις επόμενες σεζόν καθιερώθηκε στην κορυφή της επίθεσης και ξεδίπλωσε την τρομερή του ικανότητα με το σκοράρισμα.

Το παρατσούκλι του ήταν φονιάς, καθώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ λόγω των τρομερών επιδόσεων του στο σκοράρισμα κυρίως με την ΑΕΚ εκείνο το διάστημα, όπου έβαλε 7 γκολ σε 4 παιχνίδια κόντρα στον έτερο Δικέφαλο, τον βάφτισαν φονιά. Βασικό γρανάζι και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος την σεζόν 1984-85, με 12 γκολ. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, έφυγε από τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο έγραψε 130 συμμετοχές και 52 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, κυνήγησαν την περίπτωση του, με τους Πράσινους τελικά να τον κάνουν δικό τους έπειτα από πολυήμερες διαπραγματεύσεις. Στον Παναθηναϊκό έμεινε έως και το 1990, καταγράφοντας 130 συμμετοχές και 45 τέρματα. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε 2 πρωταθλήματα, το 1986 και το 1990, αλλά και τρία κύπελλα Ελλάδος το 1986, το 1988 και το 1989.

Μέτα τον Παναθηναϊκό, φόρεσε την φανέλα του νεοφώτιστου στην πρώτη κατηγορία Αθηναϊκού, για τρία χρόνια με 61 συμμετοχές και 21 γκολ. Την σεζόν 1993-1994, αγωνίστηκε στην Καλαμάτα η οποία ήταν στην Β Εθνική, έχοντας 18 συμμετοχές και 8 γκολ. Εκείνη η σεζόν ήταν και η τελευταία της καριέρας του, ενώ και με την Εθνική Ελλάδος κατέγραψε 10 συμμετοχές από το 1982-1985, χωρίς όμως να σκοράρει κάποιο τέρμα.

Αναμφίβολα ένας δεινός σκόρερ, αριστεροπόδαρος, γρήγορος και πολύ δυνατός και στο ψηλό παιχνίδι. Η συστηματική του επαφή με τα δίχτυα ήταν αυτό που τον απογείωσε ποδοσφαιρικά και πολύ αξία κατάφερε να κάνει αυτή την πλούσια καριέρα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ