Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μη μιλάς, μη γελάς… είναι απούσα η Ελλάς!

Σημεία των καιρών βλέπετε , και έτσι  η εφετινή γιορτή του ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί ετεροχρονισμένα. Το ευρωπαϊκό κύπελλο ποδοσφαίρου 2020 θα ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου 2021 και θα τελειώσει έναν μήνα αργότερα στις 11 Ιουλίου του 2021. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γιορτάζει , η Ουέφα γιορτάζει. Δίνει την δυνατότητα σε 24 εθνικές ομάδες να πάρουν μέρος σε τελική φάση Ευρωπαϊκού κυπέλου, από τις 54 συνολικά που βρίσκονται στις λίστες της.

Η Ουέφα γιορτάζει και μοιράζει λεφτά, πολλά λεφτά. Συνολικά θα δοθούν 317 εκατομμύρια  ευρώ + τα μπόνους για κάθε αποτέλεσμα στους ομίλους, με το ποσό να μπορεί να φτάσει έως τα 371 εκατομμύρια ευρώ. Αναλυτικότερα, θα δοθεί χρηματικό βραβείο συμμετοχής ( όσο κι αν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε) 9,25 εκατομμύρια ευρώ σε κάθε ομάδα. Δηλαδή, μόνο και μόνο που συμμετέχει μια χώρα στο Euro κερδίζει πάνω από εννέα εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να κάνει τίποτα άλλο. Από εκεί και πέρα για κάθε νίκη στον όμιλο μια ομάδα κερδίζει 1,5 εκατομμύριο ευρώ και για κάθε ισοπαλία 750,000 ευρώ. Κάθε ομάδα που περνάει στους “16” παίρνει +2 εκατομμύρια, στους “8” +3.25 εκατομμύρια και στους ημιτελικούς θα πάρει άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώ κάθε μία από τις τέσσερις ομάδες. Στον τελικό ο φιναλίστ παίρνει + 7 εκατομμύρια ευρώ και διεκδικεί συνολικά έως 31 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο τροπαιούχος κερδίζει + 10 εκατομμύρια και μπορεί να λάβει συνολικά από όλη την διοργάνωση μέχρι 34 εκατομμύρια ευρώ.

Δυστυχώς, η Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη φορά θα είναι απούσα από τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Η Ελλάδα έχασε από την Αρμενία και έφερε ισοπαλία με το Λιχτενστάιν μέσα στην έδρα της. Αυτά τα αποτελέσματα είναι αρκετά για να παρακολουθήσουμε από τον καναπέ μας την Βόρεια Μακεδονία να παίζει στην Ολλανδία στο Euro 2021, και να παίρνει (για αρχή ) 9,25 εκατομμύρια ευρώ. Για εμάς ούτε τα χρήματα, ούτε η διάκριση, και φυσικά ούτε η αξιοπρέπεια και ο εθνικός εγωισμός ήταν αρκετά για να προκριθούμε. Έπρεπε να αποκλειστούμε από μια ομάδα (Φινλανδία) που την παίζαμε μονότερμα στο τελευταίο παιχνίδι. Αυτή είναι η μοίρα μας, να αδικούμε τον εαυτό μας. Άλλωστε, όπου φτωχός και η μοίρα του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ