Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Τρελό” φινάλε στην Πάτρα με Buzzer Beater του Γκραντ

Συγκλονιστικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα και την ΑΕΚ με τους γηπεδούχους να επικρατούν 80 -78 σε ένα από τα ωραιότερα φινάλε παιχνιδιών που έχουμε παρακολουθήσει με buzzer beater του Γκραντ 3″ πριν την λήξη.

Με την νίκη του αυτή ο Προμηθέας κατέκτησε την Τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια της Basket League ενώ βύθισε την ΑΕΚ στην τέταρτη θέση.

Το παιχνίδι από την αρχή πήγαινε στον πόντο με κατά διαστήματα οι φιλοξενούμενοι να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα χωρίς όμως να μπορέσουν να ξεφύγουν από τον αντίπαλο τους και έτσι μας επιφύλασσε ένα από τα ωραιότερα φινάλε που έχουμε δει .

Στην τελευταία περίοδο η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στα πόδια της και φαινόταν πως θα καθαρίσει το ματς με κορυφαίο της παίκτης τον Κίθ Λάνγκφορτ να ευστοχεί σε συνεχόμενα καλάθια με την διαφορά να πηγαίνει στους 6 πόντους στο 37.

Εκείνη την στιγμή ανέλαβε δράση ο Γκραντ του Προμηθέα και με 9 συνεχόμενους δικούς του πόντους φέρνοντας το ματς στα ίσα με σκορ 75-75 ένα λεπτό πριν την λήξη. Στα 13 ” για το φινάλε ο Δημήτρης Αγραβάνης με τρίποντο από τα 7 μέτρα δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του με 78- 75. Στην αμέσως επόμενη επίθεση της ΑΕΚ ο ψύχραιμος Γιόνας Ματσιούλης από της 45° του γηπέδου ευστοχεί σε ένα τεράστιο και πολύ δύσκολο τρίποντο πάνω στην εξαιρετική άμυνα του Μιχάλη Λούτζή ισοφαρίζοντας το σκορ 78-78 απομένοντας μόλις 7′ για το τέλος.

Η αναμέτρηση μας επιφύλασσε και άλλη μια έκπληξη. Την τελευταία επίθεση του Προμηθέα αλλά και του αγώνα γενικότερα ανέλαβε να την εκτέλεση ο Γκραντ ο οποίος με σουτ από την μέση απόσταση και σε άμυνα πάνω στον Λάνγκοοφρτ ευστόχησε χαρίζοντας στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη κλείνοντας την αναμέτρηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε  σκορ 80-78.

Εκτός από τον ήρωα Γκράντ που πέτυχε 23 πόντους , διψήφιοι ήταν ακόμα ο Μιχάλης Λούντζης με με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Τζέρει Γκράντ με επίσης 14 πόντους και ο Δημήτρης Αγραβάνης με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ. Για την ΑΕΚ κορυφαίος της παίκτης ήταν ο Κίθ Λάνκοφορτ με 18 πόντους.

Να σημειωθεί επίσης πως η Ένωση είχε στον πάγκο της ως υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Λιμνιάτη μετά την λύση του συμβολαίου της με τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

 

Δεκάλεπτα: 15-18, 33-35, 56-58, 80-78.

ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ