Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μεγάλος Φίλιππος πέταξε έξω τον ΠΑΟΚ!

Για τον πρώτο ημιτελικό του League Cup «Νίκος Σαμαράς» ο Φίλιππος Βέροιας επικράτησε του φαβορί ΠΑΟΚ με 3-1 στο κλειστό Δημήτριος Βικέλας της Βέροιας. Έτσι η ομάδα της Ημαθίας προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε κάποιο τελικό.

Στο πρώτο σετ οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκειά του αλλά οι ουσιαστικά γηπεδούχοι με ένα σερί 4-0 στο φινάλε έφτασαν πρώτοι τους 25 πόντους (25-19) και έκαναν το 1-0 στα σετ. Παρόμοιο ήταν και το δεύτερο σετ με τον Φίλιππο να ξεφεύγει με 3 πόντους (16-13) και τον ΠΑΟΚ να μειώνει σε 21-20 αλλά η ανατροπή των ασπρόμαυρων δεν ολοκληρώθηκε και το σετ κατέληξε στην ομάδα της Βέροιας και έγινε έτσι το 2-0. Στο επόμενο σετ οι Θεσσαλονικείς μπήκαν από νωρίς μπροστά με 5-8 για να μειώσουν οι Βεροιώτες στον πόντο (15-16). Ο Δικέφαλος κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και πήρε το σετ με 23-25 μειώνοντας σε 2-1. Το τέταρτο σετ είχε συναρπαστική εξέλιξη με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 7-8, τον Φίλιππο να αντιδρά και να περνά μπροστά με 16-15 και στη συνέχεια να φτάνουμε σε ισοπαλία 23-23. Οι παίκτες του Σωκράτη Τζιουμάκα πήραν και τους 2 τελευταίους πόντους του σετ και του παιχνιδιού κάνοντας το 3-1 και παίρνοντας το εισιτήριο για τον αυριανό Μεγάλο Τελικό μέσα σε έξαλλα πανηγύρια.

Εξαιρετικός για τους νικητές ήταν ο γιος του τεχνικού του Φιλίππου Γιώργος Τζιουμάκας αλλά και οι Μαυροβουνιώτης και Φερέλ ο οποίος κέρδισε και τον τελευταίο πόντο και έδωσε στην ομάδα του τη μεγάλη πρόκριση. Από τον ηττημένο ΠΑΟΚ ξεχώρισαν ο συνήθης ύποπτος Βαν Ντε Ντρις, αλλά και οι Κουμεντάκης, Τακουρίδης και Άγκανιτς, η απόδοση των οποίων όμως δεν ήταν αρκετή για να χαρίσει τη νίκη στους ασπρόμαυρους.

Στον δεύτερο ημιτελικό αναμετρώνται αυτή την ώρα (20:00) οι δύο κορυφαίες βάσει βαθμολογίας ομάδες της φετινής Volley League, Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου σε ένα επίσης μεγάλο ματς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ