Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Μπάγερν Μονάχου «λέει όχι» στον διαχωρισμένο ανταγωνισμό

Οι κάτοχοι της Bundesliga και οι νικητές του Champions League 2020 έχουν κάνει τη στάση τους «ρητά σαφή»

Η Μπάγερν Μονάχου έχει καταστήσει «ρητά σαφές» ότι δεν θα ενταχθεί στην προγραμματισμένη Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ. Τα νέα σχετικά με το “σχίσμα” στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έγιναν γνωστά την Κυριακή, με 12 από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης να συμμετέχουν, αλλά η Μπάγερν έλαμψε διά της απουσίας της από τη λίστα των συμμετεχόντων. Άλλες ομάδες αναμένεται να συμμετάσχουν, αλλά η Μπάγερν και η μεγάλη  εγχώρια αντίπαλος Μπορούσια Ντόρτμουντ δημοσίευσαν δηλώσεις τη Δευτέρα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη Σούπερ Λιγκ. Η Λειψία εν τω μεταξύ δεν αναμένεται επίσης να συμμετάσχει.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας και Ευρώπης έχουν τώρα διπλασιαστεί στη στάση τους, με τον CEO της λέσχης Karl-Heinz Rummenigge και τον πρόεδρο Herbert Hainer να δημοσιεύουν κοινές δηλώσεις σήμερα (20/4).

«Τα μέλη και οι οπαδοί μας απορρίπτουν μία Super League», είπε ο Hainer.

«Ως FC Bayern, είναι η επιθυμία και ο στόχος μας οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι να ζήσουν την υπέροχη και συναισθηματική διοργάνωση που είναι το Champions League και να την αναπτύξουν μαζί με την UEFA”.

«Η Μπάγερν λέει όχι στη Super League».

Ο Rummenigge πρόσθεσε: «Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι η FC Bayern δεν θα λάβει μέρος στη Σούπερ Λιγκ».

«Η FC Bayern βρίσκεται σε αλληλεγγύη με την Bundesliga. Ήταν πάντα και είναι μεγάλη χαρά για εμάς να είμαστε σε θέση να παίξουμε και να εκπροσωπήσουμε τη Γερμανία στο Champions League».

Οι UEFA και FIFA έχουν προειδοποιήσει τα κλαμπ και τους παίκτες που θα συμμετέχουν στη Super League με απαγορεύσεις από το Champions League, το Europa League, το Παγκόσμιο Κύπελλο καθώς και με χρηματικά πρόστιμα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ