Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άχρωμος και δύσκολα Ευρωπαίος (vid)

Για ακόμη μια φορά ο Παναθηναϊκός πληρώνει την οπισθοχώρηση του, ακόμη μια φορά δέχεται γκολ λίγο πριν λήξη του παιχνιδιού και μετά από αυτό δύσκολα θα επιστρέψουν οι πράσινοι στην Ευρώπη.

Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία του παιχνιδιού αλλά καμία δεν τα κατάφερε. Οι μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες στο πρώτο ημίχρονο μας έλειψαν, χαρακτηριστικό είναι ότι όσες φορές δημιουργήθηκε “υποψία” φάσης, ήταν από στημένη μπάλα. Βέβαια σ’ αυτό μπορεί να έπαιξε ρόλο, ότι οι δυο προπονητές, έκαναν αρκετές αλλαγές από το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας τους, όπως επίσης και ότι μεσολάβησαν μόλις 3 μέρες ξεκούρασης από αυτό. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, αλλά μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας περίεργης σεζόν.

Στο δια ταύτα και μετά από 36′ παιχνιδιού (αγαπημένο τέταρτο των πρασίνων), ο Παναθηναϊκός ευτύχισε στην πρώτη οργανωμένη του επίθεση (μας έχει συνηθίσει φέτος να είναι αποτελεσματικός), να σκοράρει με επιβλητικό άλμα και ωραία κεφαλιά του Ιωαννίδη, έπειτα από συστημένη σέντρα του Καρλίτος στο κέντρο της κιτρινόμαυρης άμυνας. Με αυτό το σκορ οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ βγήκε ξεκάθαρα για να πιέσει τον Παναθηναϊκό, ανέβασε τις γραμμές της, έτσι ώστε να μην κατεβάσουν άνετα την μπάλα οι πράσινοι και το κατάφεραν. Αφού οι πράσινοι οπισθοχώρησαν και θέλησαν να βγουν στο κενό χώρο με αντεπιθέσεις αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Αυτό που δεν κατάφεραν οι κιτρινόμαυροι, ήταν να δημιουργήσουν μια αξιόλογη ευκαιρία και να αγχώσουν τον Διούδη, με μοναδική εξαίρεση μία επέλαση του Γκαρσία στο 84′, που σταμάτησε πάνω στο διεθνή τερματοφύλακα. Στο 65′ σε μια ανατροπή του Ανσαριφάρντ, από τον Σάντσες, ο Ολλανδός διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, αλλά έπειτα από έλεγχο του ίδιου στο VAR άλλαξε την απόφαση του σε φάουλ εκτός περιοχής. Η  ΑΕΚ θα συνεχίσει να πιέζει τους πράσινους και θα λυτρωθεί στο 90+2′ με σκόρερ τον Γκαρσία, έπειτα από σέντρα του Μαχαίρα.

ΑΕΚ : Τσιντώτας, Βασιλαντονόπουλος, Σβάρνας, Τζιγκρίνσκι, Λόπεζ, Γαλανόπουλος (79′ Κοσίδης), Σιμάνσκι (70′ Κρίστιτσιτς), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (79′ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (35′ Ανσαριφάρντ)

Παναθηναϊκός : Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Νιάζ, Σανκαρέ (70′ Αγιούμπ), Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης (90′ Εμπακοτό), Καρλίτος (70′ Μακέντα)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ