Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δραμα-τική πρόκριση του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ανδρών στο Χάντμπολ (Video)

Για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στους Άνδρες είχαμε χθες (20/4) τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ– Bianco Monte Δράμα 30-29 (παράταση – Κ.Α. 26-26)
Διομήδης Άργους– ΑΣΕ Δούκα 29-21

Ντέρμπι είχαμε όπως αναμενόταν στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Δράμα. Η ισοπαλία στον αντίστοιχο αγώνα πρωταθλήματος στο ίδιο γήπεδο αλλά και η δύσκολη επικράτηση του Δικεφάλου μέσα στη Δράμα μας υπόσχονταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι.

Και πραγματικά έτσι έγινε, αφού οι λιγοστοί φίλοι του αθλήματος που μπορούσαν να το παρακολουθήσουν από κοντά αλλά και όσοι το είδαν μέσω live streaming στο ίντερνετ απόλαυσαν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση και μάλιστα στην εκπνοή της! Η αναμέτρηση είχε συναρπαστική εξέλιξη ειδικά με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 4 τέρματα διαφορά (14-10). Στην επανάληψη όμως οι παίκτες της ομάδας της Δράμας ισορρόπησαν το παιχνίδι, προηγήθηκαν μάλιστα και με 1 γκολ (18-19 στο 40′) και με όπλο τον τερματοφύλακα Παπάζογλου που έκανε πολύ σημαντικές αποκρούσεις, άντεξαν στην πίεση του ΠΑΟΚ και τελικά ο αγώνας οδηγήθηκε στο έξτρα 10λεπτο. Εκεί κανένας από τους δύο αντιπάλους δεν μπόρεσε να ξεφύγει και μοιραία φτάσαμε στο ισόπαλο 29-29 μέχρι την τελευταία φάση. Τότε ο αρχηγός των ασπρόμαυρων Αποστόλης Παλάσκας πήρε το κρίσιμο σουτ, ο κίπερ της Δράμας τον νίκησε αλλά ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ Νίκος Νικολαΐδης κέρδισε το ριμπάουντ και ευστόχησε με τη λήξη πραγματικά του χρόνου! Με αυτόν τον Δραμα-τικό τρόπο έστειλε τον Δικέφαλο στους 8 της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τον Ζαφειράκη Νάουσας που πέρασε άνευ αγώνα.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας ο Διομήδης δε δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει στο Άργος το εμπόδιο του Δούκα του οποίου επικράτησε με σκορ 29-21. Ο γηπεδούχος πήρε από νωρίς το προβάδισμα το οποίο και αύξησε στην πορεία του αγώνα για να τελειώσει το ματς με 8 γκολ διαφορά και να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Εκεί θα βρει αντίπαλο τον Ιωνικό Ν.Φ. που πέρασε άνευ αγώνα.

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ

Α’ φάση (20 Απριλίου)
Βορράς
ΑΕΣΧ Πυλαίας- Φαίακας Κέρκυρας
ΠΑΟΚ- BiancoMonte Δράμα 30-29
Άνευ αγώνα στη Β’ φάση: Ζαφειράκης Νάουσας και Φίλιππος Βέροιας

Νότος
Διομήδης Άργους- ΑΣΕ Δούκα 29-21
ΑΕΚ- Άρης Νικαίας
Άνευ αγώνα στη Β’ φάση: HC Σαλαμίνα και Ιωνικός ΝΦ

Β’ φάση
Βορράς
ΠΑΟΚ- Ζαφειράκη Νάουσας
Πυλαία ή Φαίακας με Φίλιππο

Νότος
Σαλαμίνα με ΑΕΚ ή Άρη
Διομήδης Άργους- Ιωνικός ΝΦ

Final-4
1ος ημιτελικός
Σαλαμίνα ή ΑΕΚ ή Άρης με Διομήδη ή Δούκα ή Ιωνικός

2ος ημιτελικός
ΠΑΟΚ ή Δράμα ή Ζαφειράκης με Πυλαία ή Φαίακα ή Φίλιππο

Ολόκληρος ο συναρπαστικός αγώνας ΠΑΟΚ-Bianco Monte Δράμα στο παρακάτω βίντεο:

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ