Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Για μια θέση στον ήλιο

Χαιρετώ τους αναγνώστες του αθλητικού κόσμου. Καλησπέρα. Είμαι ευγνώμων που αγκαλιάσατε τα εβδομαδιαία μου άρθρα , τα οποία ανεβάζουν συνέχεια στροφές. Ελπίζω ότι με τον ίδιο ρυθμό θα συνεχιστούν και στη συνέχεια οι υψηλές πτήσεις του πιστολέρο. Σήμερα , έχουμε αγώνες μόνο play-off που αναμένεται να καθορίσουν τις ισορροπίες ως προς τη μάχη της τετράδας. Ας εντρυφήσουμε διεξοδικά τους 3 σημερινούς αγώνες.

 

 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Οι πρωταθλητές στη χειρότερη τους φετινή εμφάνιση , έχασαν με κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟΚ με σκορ 2-0 στη Τούμπα και υπέστησαν τη δεύτερη τους ήττα στο πρωτάθλημα. Στον αγώνα με τη Τρίπολη , θα επιδιώξουν να βάλουν από νωρίς τις βάσεις της νίκης για να μην καταπονούνται περαιτέρω οι παίχτες του Μάρτινς. Καμία απουσία.

Έχασε και τις τελευταίες του ελπίδες ο Αστέρας για κατάληψη μιας θέσης στη τετράδα και πλέον σκέφτεται την επόμενη μέρα. Μια αρκετά πετυχημένη χρονιά για τους Αρκάδες φθάνει στο τέλος της και άπαντες θέλουν να κλείσει η σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με απουσίες θα αγωνιστούν οι φιλοξενούμενοι στο Φάληρο. Συγκεκριμένα εκτός είναι οι Καστάνιο, Μουνάφο, Σίτο και Καπίγια.

Εκτίμηση: O Oλυμπιακός θα επιδιώξει ένα ξεμούδιασμα κόντρα στον αδιάφορο Αστέρα. Είναι πιθανό να σκοράρει και στα 2 ημίχρονα . Με απόδοση 1,95.

 

ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ : Χωρίς να εντυπωσιάσει και αφού εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική του υπεροχή στο β’ ημίχρονο , ο Άρης ανέτρεψε το 1-0 και μέσα σε πέντε λεπτά πέτυχε ολική ανατροπή . Διατηρείται σταθερά στη δεύτερη θέση στο +3 από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και σήμερα έχει την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά του από το συμπολίτη στη μάχη της 2ης θέσης. Εκτός οι Κάτσε(χαφ), Μπελανουάν(στοπερ) και ο Μπρούνο (εξτρέμ). Επανέρχεται ο Μπρόυνο Γκαμα στην αποστολή.

Επιτέλους , θύμισε ΠΑΟΚ . Σε ένα μονόπλευρου ενδιαφέροντος παιχνίδι, κέρδισε τον Ολυμπιακό με 2-0 και παρέμεινε σε τροχιά της δεύτερης θέσης. Σήμερα, αντιμετωπίζει στο Κλεάνθης Βικελίδης τον συμπολίτη Άρη με στόχο μόνο τη νίκη για να τον πιάσει στη 2η θέση. Μόνο εύκολο δε θα είναι το παιχνίδι για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία. Καγκάβα και Περέιρα εκτός αποστολής για το αποψινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Εκτίμηση: Aναμένεται ο ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορία , παιχνίδι που ταιριάζει περισσότερο στον Άρη. Περιμένω σφιχτό παιχνίδι , διότι καμία ομάδα δε θέλει να χάσει . Ρισκάρω στο 0-1 γκολ με 3,10 απόδοση.

 

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ : Έστω και δύσκολα προς το τέλος η Ένωση κέρδισε τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ και έχει την ευκαιρία να πετύχει μια τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και να αφήσει τον αποψινό της αντίπαλο εκτός μάχης μια και καλή. Παρά το βελτιωμένο της πρόσωπο αγωνιστικά η ΑΕΚ είναι επιρρεπής στην άμυνα και αυτό της δυσκολεύει τη ζωή. Απόντες για το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ οι Τάνκοβιτς, Ντατσένκο, Χνιντ, Λάτσι, Μπακάκης και Σιμόες.

Η αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Μαουρίτσιο στον αγώνα με τον Άρη στέρησε από τον Παναθηναικό κάτι θετικό από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Μετά την αποβολή του πολύπειρου χαφ του τριφυλλιού , η ομάδα κατέρρευσε μέσα σε πέντε λεπτά και βρίσκεται πια με την πλάτη στο τοίχο, ως προς τη διεκδίκηση του ευρωπαικού εισιτηρίου της επόμενης χρονιάς. Με απουσίες θα κατέβει στο τελικό με την ΑΕΚ ο Παναθηναικός . Συγκεκριμένα , εκτός αποστολής θα βρεθούν οι  τραυματίες Σένκεφελντ , Χατζηγιοβάνης και ο τιμωρημένος Μαουρίτσιο.

Εκτίμηση : H AEK θα ψάξει τη νίκη για να βγάλει από τη μέση τους πράσινους . Οι φιλοξενούμενοι , ως άλλοι καμικάζι αυτοκτονίας θα κατέβουν στο ΟΑΚΑ για το διπλό και για να βάλουν φωτιά στη μάχη της τετράδας. Συνηθισμένοι και οι δυο στο να παραβιάζεται η εστία τους , οπότε το γκολ γκολ στο 1,95 κρίνεται μια σοφή επιλογή.

 

Και καλή μας επιτυχία. 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ