Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χοάν Λαπόρτα: “Αναγκαία η ESL-Την τελευταία λέξη οι ομάδες”

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Χοάν Λαπόρτα υποστηρίζει ότι οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ παραμένουν στο τραπέζι ως μια βιώσιμη επιλογή, αλλά και ότι τα ίδια τα μέλη του συλλόγου θα επιλέξουν τελικά εάν θα συμμετάσχουν ή όχι στη νεοσύστατη λίγκα.

Η διαχωριστική διοργάνωση ESL πρόλαβε  να δημιουργηθεί και να διαλυθεί εντός 48 ωρών, με τους έξι αγγλικούς συλλόγους να ανακοινώνουν την αποχώρησή τους μέχρι την Τρίτη το απόγευμα.

Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα-τα δύο κλαμπ του Champions League που πιστεύουν ότι χρειάζονται περισσότερη οικονομική ενίσχυση-παραμένουν, προς το παρόν, δεσμευμένες στις αρχικές τους θέσεις.

Ο Χοάν Λαπόρτα λέει ότι η μεταρρύθμιση και τα αυξημένα έσοδα παραμένουν απαραίτητα και ότι οι κορυφαίοι σύλλογοι πρέπει να είναι σε θέση να υπαγορεύουν τους όρους που απαιτούν για τα κεφάλαια που λαμβάνουν και τα οποία παρασύρονται στην υπόλοιπη ποδοσφαιρική δομή.

«Είναι απολύτως απαραίτητο οι μεγάλοι σύλλογοι να εκφράσουν τη γνώμη μας σχετικά με τη διανομή του οικονομικού πλούτου», είπε στο TV3. «Οι μεγάλοι σύλλογοι συμβάλλουν πολύ και πρέπει να συμμετέχουμε στη διανομή. Έχουμε μια συνετή θέση. Είναι αναγκαιότητα, αλλά η τελευταία λέξη θα προέλθει από τα μέλη. Είμαστε μέρος των εθνικών πρωταθλημάτων και θα μιλήσουμε με την UEFA».

Στην ίδια τη Super League, τα σχόλια του Λαπόρτα ήταν κάπως αντίθετα με τις γνωστές προθέσεις της λίγκας, οι οποίες έδωσαν στους 15 ιδρυτές – τρεις από τους οποίους δεν είχαν αποφασιστεί ακόμη – μόνιμη θέση. Αντίθετα, πρότεινε ότι τα «αθλητικά πλεονεκτήματα» ήταν στο επίκεντρο αυτού που απαιτείται – αλλά τα οικονομικά κέρδη ήταν εξίσου σημαντικά, λόγω των τεράστιων χρηματικών μεγεθών που έχουν οι κορυφαίοι σύλλογοι.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ