Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το ‘χει πει και ο Αϊνστάιν

« Τρέλα είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και κάθε φορά να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα » 

Μάλλον ο Παναθηναϊκός δεν γνωρίζει, αυτό που είπε ο διάσημος νομπελίστας και έχει γραφτεί στο βιβλίο Sudden Death της Rita Mae Brown. Έτσι συνεχίζει να πληρώνει, ότι προσπαθεί να κλέψει τα παιχνίδια από το να τα διεκδικήσει όπως επιβάλλεται να κάνει μια μεγάλη ομάδα.

Κι αυτό δυστυχώς τον οδηγεί, στην σμίκρυνση του βεληνεκούς του. Κινδυνεύει να μείνει και πάλι εκτός Ευρώπης, κι αυτή την φορά δεν θα εκτίει καμία ποινή της UEFA, αλλά θα πληρώνει την αδυναμία του να φερθεί όπως αρμόζει στο DNA του.

Μπορεί να φταίει ο Λάζλο Μπόλονι, μπορεί να φταίνε οι παίκτες, αλλά σε μια ομάδα την πρώτη σφραγίδα την βάζει η διοίκηση, καλώς ή κακώς. Τι σημαίνει αυτό; Όλοι οι πρόεδροι, όλοι οι διοικούντες, όλων των ομάδων έχουν κάνει και θα κάνουν λάθη, το θέμα είναι να μαθαίνουν από αυτά. Όπως για παράδειγμα ο αιώνιος αντίπαλος, κράτησε έναν προπονητή που ελάχιστοι κατάλαβαν γιατί το έκανε, τον κράτησε και μέσα σε 2 χρόνια έχει βάλει την φιλοσοφία του, έχει δώσει ταυτότητα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, έτσι ήρθαν δυο διπλά στο Λονδίνο αλλά κι άλλες  επιτυχίες εντός κι εκτός συνόρων.

Αυτό δηλαδή που θα πρέπει να κάνει η διοίκηση του Παναθηναϊκού, είναι να δώσει τα ηνία στο Μπόλονι ή στον επόμενο προπονητή, να τον στηρίξει και να τον αφήσει να δουλέψει, διότι την φράση που μάθαμε μέσα από τον Αϊνστάιν, πρώτη η διοίκηση του Παναθηναϊκού πρέπει να την αφουγκραστεί. Δεν έχει μάθει από τα λάθη διαφόρων τύπων όπως, καταστροφή ομάδων, ράβε-ξήλωνε κάθε σεζόν, πρόσληψη προπονητών που δεν έχουν δουλέψει σε κλαμπ πρώτης γραμμής, αλλαγής φιλοσοφίας κάθε σεζόν. Αυτά πρέπει να σταματήσουν από χθες και να σταματήσει αυτή η “τρέλα”.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ