Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δεν μπορεί που δεν μπορεί, άμα του (Χ)ρωστάνε κιόλας; (Video)

Ο Παναθηναϊκός σε ένα παιχνίδι όλη η χρονιά εμφανίστηκε, για ακόμα μια  φορά, κατώτερος των περιστάσεων. Στην μόνη φάση που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ο Φιλανδός διατητής Γκεστράνιους, δεν άφησε το πλεονέκτημα και έτσι στέρησε από τον Μακέντα το γκολ, στο 79′.

Οι δυο ομάδες, κακοποίησαν το ποδόσφαιρο, καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Κι αν ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ, μπορεί να το δικαιολογήσει εν μέρη κι αυτό γιατί, ο προπονητής του ξεκούρασε παίκτες κλειδιά όπως οι Σβάμπ, Ροντρίγκο, Ίνγκασον και αναγκαστικά λόγω ίωσης τον Ζίφκοβιτς, τοποθετώντας αμούστακα παιδιά όπως οι Λύραντζης, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, αντίθετα ο Παναθηναϊκός παρέταξε μια ενδεκάδα που ήταν άκρως έμπειρη, με μοναδική εξαίρεση τον Ιωαννίδη.

Στο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε πρωτοβουλία κινήσεων και έφτανε με άνεση στην αντίπαλη περιοχή, ειδικά από την πλευρά του Λύραντζη, πράγμα που φώναζε συνεχώς ο Γκαρσία από τον πάγκο, δηλαδή η ομάδα του να αναπτύσσεται από τις πτέρυγες. Όμως η καλύτερη στιγμή του δικεφάλου ήρθε από τον άξονα όταν ο Τσιγγάρας στο 42′ βρήκε τον Ελ Καντουρί μέσα στη περιοχή αλλά ο τελευταίος δεν υποδέχτηκε σωστά την μπάλα και στη συνέχεια γλίστρησε. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε, ο Μαουρίσιο ήταν καλά κλεισμένος από τους πρώην συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα οι πράσινοι να μην μπορούν να βγάλουν μια σωστά οργανωμένη επίθεση.

Στην επανάληψη οι δυο προπονητές προσπάθησαν, με διορθωτικές κινήσεις από τους πάγκους, να αλλάξουν κάτι αλλά μάταια. Το κακό παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Παναθηναϊκό απλά να πατάει λίγο καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να απειλεί. Φτάνουμε λοιπόν στο 79′ και στην φάση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον πράσινο πάγκο αφού ο Μακέντα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από ωραία κάθετη πάσα με το εξωτερικό  του Καμπετσή αλλά κάποιος Φιλανδός είχε διαφορετική άποψη (μόλις έδωσε φάουλ φανταστέιτε είπε “δικό μου λάθος”), δεν άφησε το καθαρό πλεονέκτημα και πιθανόν να στέρησε 3 βαθμούς από την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι.

ΠΑΟΚ : Πασχαλάκης, Λύρατζης (80’ Ινγκασον), Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Αουγκούστο, Τσιγγάρας (56’ Σβαμπ), Τζόλης (55’ Μουργκ), Ελ Καντουρί (65’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (46’ Κρμέντσικ).

Παναθηναϊκός : Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας,  Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο, Νιάζ, Σανκαρέ (57’ Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (88’ Καρλίτος), Ιωαννίδης (69΄ Καμπετσής)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ