Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Στον Τελικό χωρίς να δυσκολευτεί ο Ολυμπιακός

Σε έναν ακόμη Τελικό Κυπέλλου προκρίθηκε ο Ολυμπιακός ο οποίος επιβλήθηκε του ΠΑΣ Γιάννινα στο Γήπεδο Καραϊσκάκη με 3-1.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά και από τις δύο ομάδες με πίεση ψηλά και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας. Η πρώτη τελική καταγράφηκε στο 6ο λεπτό για τον ΠΑΣ με σουτ του Ελευθεριάδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής το οποίο μπλόκαρε ο Σα. Ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Μπρούμα 6 λεπτά αργότερα αλλά το σουτ του κατέληξε στα χέρια του Λοντίγκιν. Στο 17′ ο Λοντίγκιν νίκησε τον Ελ Αραμπί, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Μασούρα από κοντά στο 21′. Για να φτάσουμε στο 25’ όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Πίρσμαν μετά από προσπάθεια του Μπρούμα και ο Πολωνός διαιτητής υπέδειξε αμέσως τη λευκή βούλα. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε ανοίγοντας το σκορ για τους ερυθρόλευκους. Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του αγώνα μέχρι το 41’ όταν και πάλι ο Ελ Αραμπί έκανε το 2-0 με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από ωραία προσποίηση για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τους ερυθρόλευκους μπροστά με σκορ 2-0.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μια πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ελ Αραμπί ο οποίος δεν μπόρεσε από τη μικρή περιοχή και σε σχεδόν κενή εστία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η άμυνα των φιλοξενούμενων κατάφερε να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 50′ ο Καρτάλης μείωσε για τον ΠΑΣ με δυνατό διαγώνιο σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, ενώ δυο λεπτά αργότερα η ομάδα των Ιωαννίνων έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά η κεφαλιά πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα. Για να έρθει στο 56′ ο Μπρούμα να πετύχει το 3-1 με συρτό σουτ από το σημείο του πέναλτι, ενώ ο ίδιος παίκτης έχασε δυο καλές ευκαιρίες στα επόμενα λεπτά, στην πρώτη το σουτ του έφυγε ψηλά και στη δεύτερη μπλόκαρε ο Λοντίγκιν την μπάλα. Στο 74′ ο σκόρερ του ΠΑΣ Καρτάλης επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Σα. Τα μόνα αξιοσημείωτα στα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν η κίτρινη κάρτα που αντίκρυσε ο Σεμέδο στο 85′ και η κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) που είδε ο Χοσέ Χολέμπας 4 λεπτά αργότερα.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε όπως έπρεπε χωρίς να κάνει σημαντικά λάθη που θα του κόστιζαν. Από την άλλη μεριά είδαμε έναν ΠΑΣ να μπαίνει και να μη φοβάται καθόλου το ματς και να διεκδικεί ό,τι του αναλογούσε. Δουλεμένη ομάδα και άξιζε να φτάσει ως εδώ.

Ολυμπιακός: Σα, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (71′ Μπουχαλάκης), Εμβιλά (84′ Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα (71′ Βαλμπουενά), Μασούρας (90+2′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (84′ Χασάν).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Εραμούσπε (69′ Λώλης), Πέερσμαν, Σάλιακας, Κάστρο, Ντομίνγκες, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (46′ Κριζμάν), Παμλίδης (46′ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (69′ Κάργας).

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ