Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόκριση και τώρα… τίτλος!!!

Αφού… έχασε μισή ντουζίνα γκολ και αστοχώντας σε πέναλτι, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΚ κάνοντας μάλιστα την ανατροπή στα τελευταία λεπτά τη ρεβάνς των δύο ομάδων.

Με τη σέντρα του αγώνα, η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της, κρατώντας την μπάλα στην κατοχή της, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί κάποια επικίνδυνη κατάσταση για την εστία του Πασχαλάκη. Με την πάροδο του πρώτου 20λεπτου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν την εικόνα της αναμέτρησης, κερδίζοντας περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Στην πρώτη καλή στιγμή που δημιουργήθηκε στο 25’ ο Ουάρντα από πλεονεκτική θέση νικήθηκε από τον Τσιντώτα, ενώ στη συνέχεια ο Σβιντέρσκι έστειλε την μπάλα πάνω στον Έλληνα τερματοφύλακα που ήταν εξουδετερωμένος. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε στα επόμενα λεπτά, με τον Σβιντέρσκι στο 35’ να σπαταλά ακόμα μια καλή στιγμή για να σκοράρει. Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες  δεν δημιούργησαν κάτι περισσότερο, με το ισόπαλο 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες για το πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, με τον Τσιντώτα να κάνει διπλή απόκρουση διατηρώντας το μηδέν για την εστία του. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Σβιντέρσκι ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Γαλανόπουλο και κέρδισε την εσχάτη των ποινών. Ωστόσο, ο Βιεϊρίνια που ανέλαβε την εκτέλεση είδε την μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Τσιντώτα.

Η πίεση των «ασπρόμαυρων» διατηρήθηκε και στα επόμενα λεπτά, αλλά η ΑΕΚ κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Μετά από μια φάση διαρκείας στο 70ο λεπτό ο Γαλανόπουλος με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Πασχαλάκη για το 0-1.

Μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, ο Γκαρσία προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα με τους Μιχαηλίδη και Κρμέντσικ στη θέση των Βιεϊρίνια και Σφιντέρσκι. Η είσοδος των δύο ποδοσφαιριστών δεν έδωσε κάτι περισσότερο στον ΠΑΟΚ, με τον αγώνα να έχει αρκετά καλό ρυθμό αλλά όχι ευκαιρίες στις δύο περιοχές. Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ έχοντας την κατοχή της μπάλας κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 84ο λεπτό με τον Κρμέντσικ να εκτελεί τον Τσιντώτα μετά από εξαιρετική ασίστ του Μπάμπά. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με το καταπληκτικό γκολ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (77’ Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο, Σβαμπ, Αουγκούστο, Μπαμπά, Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (87’ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (77’ Κρμέντσικ).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι (88’ Κοσίδης), Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος (88’ Νταντσένκο), Κρίστιτσιτς (61’ Αλμπάνης), Σιμάνσκι (62’ Τάνκοβιτς), Γαλανόπουλος, Λόπες (61’ Μιτάι), Μάνταλος, Ανσαριφάρντ.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΙΑΓΜΟΥΡΟΓΛΟΥ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΙΑΓΜΟΥΡΟΓΛΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ