Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τάκης Παντέλης: Σταθερός και θεαματικός τερματοφύλακας

Πρωταγωνιστής του σημερινού αφιερώματος, είναι ο Τάκης Παντέλης, ένας χαρισματικός τερματοφύλακας που αγωνίστηκε στα γήπεδα τις δεκαετίες του 70 και του 80.

Γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1955 στην Αθήνα και από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο. Το ύψος του και το σκαρί του, ήταν ακριβώς για να αγωνιστεί στην θέση του τερματοφύλακα και απέδειξε έπειτα από αυτή την επιλογή, ότι ήταν το σωστό για την εξέλιξη του. Ο Απόλλων Αθηνών ήταν η πρώτη του ομάδα και σε ηλικία 18 ετών πήρε το βάπτισμα του πυρός, καταγράφοντας τις πρώτες του συμμετοχές.

Στον Απόλλωνα έμεινε από το 1973, μέχρι το 1981 με συνολικό απολογισμό 150 συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 1981, πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ, όντας για αρχή δεύτερος τερματοφύλακας πίσω από τον Φορτούλα. Ωστόσο, αυτή η κίνηση ήταν περισσότερο για το μέλλον, καθώς ο Φορτούλα σιγά σιγά έφτανε σε ηλικία που θα σταματούσε το ποδόσφαιρο. Δειλά δειλά, οι προπονητές του άρχισαν να του δίνουν χρόνο συμμετοχής και φάνηκε πως ο Παντέλης θα είναι ικανός να υπερασπιστεί την εστία του Δικεφάλου του Βορρά.

Ο Φορτούλα το καλοκαίρι του 1984 σταμάτησε το ποδόσφαιρο και κάπως έτσι, ο Παντέλης από την νέα σεζόν θα υπερασπιζόταν την εστία της ομάδος. Όλα πήγαν καλά και για τον ίδιο αλλά και για τον ΠΑΟΚ, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ ήταν βασικός σχεδόν καθόλη την διάρκεια της χρονιάς. Συνολικά στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε από το 1981 έως το 1987 καταγράφοντας 70 συμμετοχές συνολικά.

Την σεζόν 1987-88, πήγε στον Πανιώνιο και αγωνίστηκε 4 φορές συνολικά και στο τέλος εκείνης της σεζόν, έβαλε τέλος στην καριέρα του. Με την Εθνική ομάδα κατέγραψε τρεις συμμετοχές, με αποκορύφωμα την εμφάνιση του στα προκριματικά του Μουντιάλ 1982 με την Ιταλία.

Αγωνιστικά ήταν πολύ σταθερός, αλλά και θεαματικός ταυτόχρονα, καθάριζε πολλές φάσεις με το ύψος και την δύναμη του, κυρίως τις στημένες φάσεις που είσαι πορεία προς το πεδίο δράσης του. Γενικά ήταν ένας πολύ ικανός τερματοφύλακας, πολύ καλό παιδί, εργατικός πολύ και επαγγελματίας.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ