Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

GP Πορτογαλίας – Qualifying: Poleman ο Valtteri Bottas

Πρώτη Pole Position στην σεζόν για τον Bottas, οριακά δεύτερος ο Hamilton, πρώτο 1-2 για τις Mercedes το 2021. Τρίτο καλύτερο χρόνο για τον Max Verstappen, τέταρτη θέση για τον Sergio Perez.

Στο Q1, η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Daniel Ricciardo που θα εκκινήσει από την δέκατη έκτη θέση, συνεχίζοντας την μέτρια εικόνα που δείχνει η McLaren σε αυτή τη πίστα. Επίσης, τεράστια έκπληξη ήταν και η πρόκριση του Russell, με την Williams.

Στο Q2, οι περισσότεροι πιλότοι βγήκαν με τη μέση γόμα, ώστε να κάνουν ένα καλό χρόνο και να εκκινήσουν με αυτή τη γόμα τον αυριανό αγώνα. Οι περισσότεροι όμως στη συνέχεια αναγκάστηκαν να βάλουν τη μαλακή γόμα για να προκριθούν στο Q1, παρόλο που οι πρωτοπόροι κατεβάζανε τους χρόνους τους με την μέση γόμα. Έκπληξη εδώ ήταν η πρόκριση του Sebastian Vettel στο Q1 σε σχέση με το πολύ κακό ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει.

 

Στο Q3, ο Max Verstappen είχε για λίγα δευτερόλεπτα τον ταχύτερο γύρο, αλλά διαγράφτηκε διότι πάτησε εκτός πίστας στην γρήγορη προσπάθειά του. Στη συνέχεια, ο Valtteri Bottas έκανε τον ταχύτερο γύρο, ενώ ο Lewis Hamilton ήταν μόλις 7 χιλιοστά πιο αργός. Ο Max Verstappen δεν κατάφερε να μπει τουλάχιστον ανάμεσα στις δυο Mercedes και έτσι θα εκκινήσει από την τρίτη θέση, ενώ ο Sergio Perez από την τέταρτη θέση. Ο Sainz πήρε την πέμπτη θέση, νικώντας για πρώτη φόρα τον ομόσταβλο του Leclerc, ο οποίος τερμάτισε στην όγδοη θέση. Εξαιρετικός Esteban Ocon, κατέκτησε την έκτη θέση. Μια θέση πιο πίσω, στην έβδομη, βρέθηκε ο Lando Norris. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Gasly στην ένατη θέση και Vettel στην δέκατη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ