Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γιώργος Σκαρτάδος: Πολυθεσίτης και ουσιώδης ποδοσφαιριστής

Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Γιώργο Σκαρτάδο, έναν ποδοσφαιριστή που έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και σίγουρα η προσφορά του ήταν τεράστια.

Γεννήθηκε στις 7 Απριλίου 1960 στην Ρόδο και ξεκίνησε μικρός να κλωτσάει την στρογγυλή θεά. Σε ηλικία 16 ετών ανέβηκε στην ανδρική ομάδα της Ρόδου και αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας στην τοπική ομάδα. Είχε τρομερή οξυδέρκεια και ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και τράβηξε τα βλέμματα αρκετών ομάδων προκειμένου να τον αποκτήσουν. Στην Ρόδο έμεινε από το 1976, έως το 1982, με απολογισμό 87 συμμετοχές και 5 γκολ.

Το καλοκαίρι του 1982, ο ΠΑΟΚ κινήθηκε για τον Σκαρτάδο, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Γούναρη ο οποίος κατηφόρισε στον Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Στον Δικέφαλο του Βορρά, ξεκίνησε να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο στο μέλλον τα πράγματα άλλαξαν και βρήκε θέση στον χώρο του κέντρου, όπου έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα του. Ένα πρωτάθλημα, αρκετά γκολ, σπουδαία παιχνίδια, είναι ο απολογισμός του στην δεκαετία που έμεινε στον ΠΑΟΚ. Συνολικά κατέγραψε 341 συμμετοχές και 112 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Το 1992, βρέθηκε στον Ηρακλή, μένοντας για τρία χρόνια στην ομάδα του Γηραιού, με 94 συμμετοχές και 16 γκολ συνολικά. Το 1995, πήγε στον Ολυμπιακό, μένοντας για δύο χρόνια στους Ερυθρόλευκους, κατακτώντας το πρωτάθλημα την σεζόν 1996-97. 32 συμμετοχές και 3 γκολ ήταν ο απολογισμός του στον Ολυμπιακό.

Το 1997, γύρισε στην Ρόδο για λογαριασμό του Ιάλυσου, ο οποίος αγωνιζόταν στην τρίτη εθνική κατηγορία και ήταν ο τελευταίος σταθμός της πλούσιας καριέρας του. Ενώ τέλος, με την Εθνική ομάδα, είχε συνολικά 26 συμμετοχές και 3 γκολ, από το 1983, μέχρι το 1992.

Σαφέστατα ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής στους συλλόγους που αγωνίστηκε, ωστόσο τα καλύτερα του χρόνια και τα πιο παραγωγικά τα έζησε με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Ένας παίκτης πολυθεσίτης, με ουσία στον τρόπο παιχνιδιού του, έκανε όλες τις δουλειές στον αγωνιστεί χώρο και δημιουργούσε αίσθημα ασφαλείας στους προπονητές του. Το παρατσούκλι του ήταν φιλότιμος, για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω. Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και καλός άνθρωπος, ο οποίος έχει μείνει στην μνήμη όλων των φιλάθλων του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ