Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ουδείς αναντικατάστατος;

Μεγάλος δεύτερος ημιτελικός απόψε (22:00, Cosmote Sport 1) για το Champions League στο Έτιχαντ του Μάντσεστερ ανάμεσα σε Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν.

Νίκη για τους “Πολίτες” στο πρώτο παιχνίδι με 1-2 μέσα στο Παρίσι και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο μεγάλο αστέρι των Γάλλων Κιλιάν Εμπαπέ. Ο τραυματισμός στην κνήμη που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες δεν έχει υποχωρήσει εντελώς και όπως είναι εύλογο όλο το ιατρικό επιτελείο της Παρί έχει πέσει πάνω του με σκοπό να προλάβει τον χρόνο και τη μεγάλη αναμέτρηση.

Μιλάμε φυσικά για ένα από τα κορυφαία ονόματα σε αξία και ποδοσφαιρική ποιότητα τα τελευταία χρόνια και για έναν παίκτη κομβικής σημασίας για την ομάδα του. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στηρίζει πολλά στον Εμπαπέ και στο πολύπλευρο ταλέντο του. Σε αυτό το επίπεδο όμως και όταν έχεις φτάσει ένα βήμα πριν τον τελικό δεν υπάρχει περιθώριο για σκέψεις σε περίπτωση απουσίας ή απουσιών. Πρέπει να έχεις έτοιμο το plan B σε ενδεχόμενο που στραβώσει οτιδήποτε. Ναι ο Εμπαπέ και ο κάθε Εμπαπέ είναι τεράστια μονάδα για την ομάδα του αλλά αυτό ακριβώς, “μονάδα” σε ένα ομαδικό άθλημα. Έτσι κι αλλιώς οι Γάλλοι πρωταθλητές δε στερούνται λύσεων, ίσα ίσα. Απλά αυτό που κάνει πιο αναγκαία από ποτέ την παρουσία του τραυματία Γάλλου επιθετικού είναι το αρνητικό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού.

Ο Γκουαρδιόλα από την άλλη έδειξε ότι έχει τον τρόπο να αντιμετωπίσει την περσινή φιναλίστ της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και να μπλοκάρει τα ατού της. Έχει στη φαρέτρα του τα κατάλληλα “όπλα” για να οδηγήσει την πρωτοπόρο της Premier League στην μεγαλύτερη στιγμή της, μέχρι την επόμενη ίσως! Οψόμεθα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ