Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Με περισσότερους παίκτες οι αποστολές στο EURO 2021

Εγκρίθηκε από την UEFA η πρόταση για αύξηση του αριθμού των παικτών των αποστολών των ομάδων για τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από 23 σε 26.

Επανερχόμαστε σε ρυθμούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με μία σημαντική αλλαγή που ανακοινώθηκε σήμερα. Οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν 26 ονόματα ποδοσφαιριστών για το Euro 2020 το καλοκαίρι, όπως επιβεβαίωσε η UEFA. Οι ομάδες για το τουρνουά θα μπορούν να περιλαμβάνουν τρεις ακόμη παίκτες από το συνηθισμένο σε περίπτωση θετικών τεστ για τον Covid-19 που θα θέσουν σε καραντίνα τους συγκεκριμένους παίκτες. Ωστόσο, οι αποστολές των ομάδων την ημέρα του αγώνα θα επιτρέπεται να περιέχουν μόνο 23 ποδοσφαιριστές.

Η UEFA επιβεβαίωσε επίσης ότι ο κορονοϊός χαρακτηρίστηκε ως «σοβαρή ασθένεια», που σημαίνει ότι ένας παίκτης μπορεί να αντικατασταθεί εάν βρεθεί θετικός σε covid test πριν από τον πρώτο αγώνα της ομάδας του. Διοικητικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου δήλωσε: «Για τον μετριασμό των κινδύνων των ομάδων που αντιμετωπίζουν έλλειψη διαθέσιμων παικτών για συγκεκριμένους αγώνες λόγω πιθανών θετικών αποτελεσμάτων των δοκιμών Covid-19 και επακόλουθων μέτρων καραντίνας που διατάχθηκαν από τις αρμόδιες αρχές, αποφασίστηκε να αυξηθεί λίγο η λίστα παικτών για όλες τις συμμετέχουσες ομάδες έως 26 παίκτες.”

«Ωστόσο, 23 παίκτες θα παραμείνουν ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός στο φύλλο αγώνα για κάθε μεμονωμένο αγώνα, συμπεριλαμβανομένων τριών τερματοφυλάκων», συνέχισε η δήλωση. «Μόλις υποβληθεί η λίστα παικτών την 1η Ιουνίου 2021, οι ισχύοντες κανονισμοί επιτρέπουν απεριόριστες αντικαταστάσεις στη λίστα παικτών σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού ή ασθένειας πριν από τον πρώτο αγώνα, υπό την προϋπόθεση ότι οι αντικαταστάσεις είναι ιατρικά πιστοποιημένες. Για λόγους σαφήνειας, οι παίκτες που έχουν δοκιμαστεί θετικά για το Covid-19 ή που έχουν κηρυχθεί ως «στενές επαφές» ενός θετικού δοκιμασμένου ατόμου Covid-19 – και ως εκ τούτου απομονωμένοι – με απόφαση των αρχών θεωρούνται περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας και ως εκ τούτου μπορούν να αντικατασταθούν πριν από τον πρώτο αγώνα με την έγκριση της διοίκησης της UEFA.» Η UEFA είπε ότι οι τερματοφύλακες θα μπορούν να κληθούν σε περίπτωση τραυματισμού ή ασθένειας πριν από κάθε αγώνα.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της UEFA στο twitter:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ