Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αλεξούλης: Μέσος με πολλά χιλιόμετρα και τρομερή οξυδέρκεια

Πρωταγωνιστής στο σημερινό αφιέρωμα, είναι ο Γιάννης Αλεξούλης, ένας ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν στην μεσαία γραμμή, γράφοντας πολλά χιλιόμετρα στους αγώνες, αλλά έχοντας σημαντική συμβολή και επιθετικά και αμυντικά.

Γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 1964 στην Λάρισα και έχει καταγωγή από την Ελασσόνα. Από μικρή Ίμια ήταν στα τσικό της Λάρισας και έδειξε ότι μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα στο μέλλον. Το 1982, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής, με αποτέλεσμα να καθιερωθεί με τους Βυσσινί και να είναι βασικό γρανάζι.

Ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 1985 κόντρα στοκ πρωταθλητή ΠΑΟΚ, ενώ ήταν και μέλος της σπουδαίας ομάδας των Βυσσινί που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1988. Συνολικά στον κάμπο έμεινε μέχρι το 1989, καταγράφοντας 150 συμμετοχές και 16 γκολ.

Το καλοκαίρι του 1989, τον βρήκε στον ΠΑΟΚ, όπου κι εκεί έδειξε ότι είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. 61 συμμετοχές και 3 γκολ ήταν ο συνολικός απολογισμός του με τον Δικέφαλο του Βορρά, από το 1989, έως το 1991. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, βρέθηκε και πάλι στην αγαπημένη του Λάρισα, με την οποία αγωνίστηκε μέχρι το 1995, καταγράφοντας άλλες 68 συμμετοχές και 3 γκολ.

Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Ιάλυσος, την σεζόν 1995-96, παίρνοντας την απόφαση στο τέλος εκείνης της σεζόν να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ένας ποδοσφαιριστής με τρομερή οξυδέρκεια, πολλά χιλιόμετρα, καλός στην κάλυψη όταν  βρισκόταν σε άμυνα η ομάδα του, αλλά και καλό χτίσιμο του επιθετικού παιχνιδιού. Καίριες οι τοποθετήσεις του σε ολόκληρο το γήπεδο, αλλά και καλό παιδί, άψογος επαγγελματίας, όπως έχουν πει κατά καιρούς συμπαίκτες, αντίπαλοι και προπονητές. Χρήσιμο γρανάζι για κάθε προπονητή ο Αλεξούλης και αγαπητός πολύ και από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά πάνω από όλα της Λάρισας που αγάπησε και αγαπήθηκε υπερβολικά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ