Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Που είναι η έναρξη του ερασιτεχνικού μπάσκετ;

Με βασικά… όπλα εμπεριστατωμένες μελέτες από Γαλλία και άλλες χώρες αλλά και στοιχεία που δείχνουν τη χαμηλή θετικότητα του κορονοϊού στον αθλητισμό η ΓΓΑ περιμένει τα καλά νέα την Παρασκευή.’’ Περιμέναμε κάτι καλύτερο για το ερασιτεχνικό μπάσκετ είδαμε μισόλογα και μετάθεση ευθυνών στις τοπικές ενώσεις.

Τα συγκεκριμένα πράγματα που μας λένε είναι: Από 17 Μαΐου ξεκινούν οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους, σε μικρά, σταθερά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα και για τρεις εβδομάδες (Στις 3 εβδομάδες δηλαδή θα επανεξεταστεί το θέμα). Από 10 Μαΐου Ξεκινούν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (Εφήβων – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα. Από 07/06/2021 να ξεκινήσουν οι αγώνες (προφανώς οι ίδιοι).

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ; Εννοείται τώρα ότι οι τοπικές ενώσεις μια μια θα ανακοινώνει ότι τέλος η χρονιά κλπ κλπ.Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά, δεν μπορείς μετά από 10 μήνες αποχή να επανέλθεις σε ένα έναμιση μήνα.Μπορει να μην φτάνουν ούτε οι δυο & λίγο λέω με τις ομάδες να έχουν πολλούς μεγάλους σε ηλικία παίκτες στις τάξεις τους.Πότε θα οριστούν οι μεταγραφές πότε τα tryouts ,συναρτήσει πάντα των υγειονομικών πρωτοκόλλων, διπλά εμβολιαζόμενων και δεν ξέρω και εγώ τι άλλων. Με αυτούς τους ρυθμούς επανένταξης .Το επόμενο πρωτάθλημα, αν τελικά γίνει δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν απ’ το Δεκέμβρη.

 

ΑΘΗΝΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΦΟΡΙΔΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ