Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Διπλό» Ευρώπης και αποδείξεων από την ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την ΑΕΚ, για μια σημαντική αναμέτρηση που θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό το «που θα πάει» το 4ο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τελικά η ομάδα που κατάφερε να χαμογελάσει ήταν η ΑΕΚ, που με εξαιρετική εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο, παίρνει στα χέρια της το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Α’ ημίχρονο:

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που προσπάθησε στο ξεκίνημα να αποκτήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει σημαντική φάση. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ νευρικές μέχρι το πρώτο 15λεπτο, στο οποίο ήρθε και η πρώτη ευκαιρία του ματς.Η κεφαλιά του Σανκαρέ που έπειτα από γύρισμα του Μακέντα χτύπησε στο δοκάρι. Από εκεί και μετά δεν υπήρξε κάποια μεγάλη κλασική φάση, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να τροφοδοτήσει τον Μακέντρα και να μην τον βρίσκει όπως θα ήθελε. Στο 34′ μετά από εκτέλεση φάουλ που κέδρισε ο Βιγιαφάνιες, το σουτ του Σανκαρέ εντός περιοχής ήταν άστοχο. Στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανεβάσουν στροφές, αλλά όλες οι προσπάθειες τους βρήκαν σε σώματα. Με αυτόν λοιπόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, το οποίο ήταν ισορροπημένο χωρίς ιδιαίτερες φάσεις.

Β’ ημίχρονο:

Ματς με εντελώς διαφορετικό ρυθμό στο 2ο ημίχρονο με τον Λόπες να πατά περιοχή και η σέντρα του να απομακρύνεται. Στο 48′ με εξαιρετική ανάπτυξη ο Παναθηναϊκός πάτησε περιοχή και ο Βιγιάφανιες έβγαλε στον Μακέντα, με τον Ιταλό να μην καταφέρνει να σκοράρει. Η ΑΕΚ δύο λεπτά αργότερα κατάφερε να σκοράρει και να κάνει το 0-1 αφού ο Μάνταλος πυροβόλησε εντός περιοχής από εξαιρετική πάσα του Ανσαριφάρντ. Το 0-2 δεν άργησε να έρθει για την Ένωση, με τον Μάνταλο να πασάρει στον Καρίμ, αλλά ακυρώθηκε γιατί η μπάλα είχε βγει άουτ πριν την σέντρα. Η ΑΕΚ ήταν ασταμάτητη με τον Ανσαριφάρντ να βγάζει μόνο του τον Γαλανόπουλο στο 55′, όμως ο Διούδης έδιωξε. Με αλλαγές προσπάθησε να ανακατέψει στην τράπουλα ο Μπόλονι, για να χτυπήσει την ΑΕΚ στις αντεπιθέσεις. Απίστευτη φάση για τον Παναθηναϊκό στο 69′ από σέντρα του Μακέντα, ο Χατζηγιοβάνης σούταρε και του είπε ”οχι” ο Τσιντώτας. Η κυριαρχία της ΑΕΚ δεν σταμάτησε και στο 75′ απείλησε με δύο κεφαλιές τον Τσιγκρίνσκι και Σβάρνα, χωρίς όμως να μπορεί να βάλει το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν παρά το προβάδισμα τους και θέλησαν να βρουν το δεύτερο γκολ, ενώ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι με τον Μακέντα να μην μπορεί να κάνει το 1-1 και να την στέλνει στο δοκάρι.

Ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Νιάς, Σανκαρέ, Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής, Μακέντα.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Τάνκοβιτς, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ