Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Άλλοι παίζανε μπάσκετ και άλλοι με τους πυραύλους…

Δύσκολες οι τελευταίες ώρες και μέρες στο “πεδίο της μάχης” ανάμεσα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με τα θύματα να αυξάνονται συνεχώς και τους κατοίκους να ζουν με το φόβο και τον τρόμο. 

Η κατάσταση επηρεάζει όπως είναι φυσικό και τις αθλητικές εκδηλώσεις. Σε αγώνα μπάσκετ οι βομβαρδισμοί που ακούγονταν προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή του και με την προτροπή των ανθρώπων των δύο ομάδων όλοι έπεσαν στο παρκέ για να προστατευτούν από πιθανό τραυματισμό. Οι σκηνές που παρακολουθούμε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter είναι πραγματικά ανατριχιαστικές:

Την ίδια ώρα ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ Γιάννης Σφαιρόπουλος έζησε και αυτός το ίδιο απάνθρωπο σκηνικό και κατέφυγε με την οικογένειά του σε κοντινό καταφύγιο. Το ίδιο συνέβη και με έναν άλλο Έλληνα τεχνικό, τον Στέφανο Δέδα που εργάζεται στην Χάποελ Χολόν ο οποίος μάλιστα έκανε μία ανάρτηση στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε αυτές τις στιγμές που τρέχεις στα καταφύγια με τα τρία παιδιά σου και ο ουρανός γκρεμίζεται πάνω από το κεφάλι σου, καταλαβαίνεις ότι το μπάσκετ είναι απλά μια διασκέδαση. Ευχαριστώ όλους όσους επικοινώνησαν από την Ελλάδα και το Ισραήλ μαζί μου και με την οικογένειά μου για να δουν αν είμαστε καλά. Είμαστε ασφαλείς. Σας ευχαριστώ».

Ας ελπίσουμε ότι αυτοί που εδώ και τόσα χρόνια σκορπούν το φόβο και τον τρόμο και προκαλούν την απώλεια χιλιάδων ανθρωπίνων ζωών να βρουν έναν άλλο πιο ειρηνικό αν μη τι άλλο τρόπο να λύσουν τις διαφορές τους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ