Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αυλαία με αιώνιους

Τελευταία αγωνιστική σε play off και play out διεξάγεται αυτό το σ/κ. Χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον οι ομάδες, γεγονός που κάνει τις προβλέψεις μας ακόμα πιο ρισκαδόρικες, σε μια στιγμή που οι ποδοσφαιριστές θα έχουν περισσότερο το νου τους στις διακοπές παρά στη μπάλα. ΑΕΚ -ΑΡΗΣ και Παναθηναικός – Ολυμπιακός οι αγώνες που έχουν κάποιο ενδιαφέρον , λόγω δυναμικότητας και τίποτα άλλο. Ας ασχοληθούμε , λοιπόν , κομμάτι-κομμάτι με τη τελευταία αγωνιστική της σούπερ λιγκ.

Παναθηναικός – Ολυμπιακός (Κυριακή,19.30): Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο Παναθηναικός με υπηρεσιακό προπονητή έκανε κάποιους πειραματισμούς πάνω στην κατάρτιση της ενδεκάδας και στο ποιοι παίχτες θα απαρτίζουν το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Η φετινή χρονιά βρίσκει το τριφύλλι εκτός Ευρώπης για 4ο σερί χρόνο και πλέον η αγανάκτηση των οπαδών προς τη διοίκηση και την ομάδα γιγαντώνεται. Χάρι στις επεμβάσεις του Διούδη και τον αναποτελεσματικό Άρη στη τελική προσπάθεια , απέσπασε τη λευκή ισοπαλία. Τιμωρημένος ο Πούγγουρας.

Έξαψη για τον Ολυμπιακό που ούτε στη φιέστα του δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να πάρει ανάσα και αρκέστηκε στο τελικό 1-0. Το μυαλό σαφώς και βρίσκεται στο τελικό κυπέλλου του επόμενου Σαββάτου με τους ασπρόμαυρους στο ΟΑΚΑ και στον αγώνα με τον αιώνιο αντίπαλο , προφανώς θα γίνει εκτεταμένο ροτέισον. Εκτός λόγω τραυματισμού ο Παπασταθόπουλος, μαζί με Μπα και Παπαδόπουλο.

Εκτίμηση: Όλα εξαρτώνται από τις ορέξεις των πρωταθλητών. Το γκολ γκολ στο 1,85 αξίζει.

 

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ (Κυριακή,19.30) : Απαλλαγμένη από το άγχος της Ευρώπης η ΑΕΚ δεν κατόρθωσε, παρά την επιθετική της τακτική να κερδίσει τον Αστέρα και πλέον το μόνο που κυνηγά η ένωση είναι η 3η θέση. Μόνο με νίκη θα βρεθεί πάνω από τους Θεσσαλονικείς. Νοκ-αουτ οι Ολιβέιρα, Λάτσι,Σιμόες,Χνίντ.

Διέρχεται περίοδο ντεφορμαρίσματος ο Άρης μετά και τη λευκή ισοπαλία κόντρα στον αδιάφορο Παναθηναικό . Πέμπτο σερί παιχνίδι που αγνοεί τη νίκη η ομάδα του Άκη Μάντζιου, η οποία θέλει να δώσει ένα ευχάριστο φινάλε στην επιτυχημένη χρονιά που διανύει. Επιζητά να κρατήσει το +7 από το πέμπτο Παναθηναικό , κυρίως εξαιτίας των δικαστικών εκκρεμοτήτων που ίσως επιφέρουν αφαίρεση βαθμών(-6). Τραυματίας ο Τζένγκο, Μήτρογλου, Ιωάννου .

Εκτίμηση: Kαι οι δυο θα παλέψουν για το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να καταλάβουν τη 3η θέση στην τελική κατάταξη. Ένας λόγος παραπάνω για τον Άρη η νίκη για να μην χάσει το μαξιλαράκι , σε περίπτωση τιμωρίας. Ο Άρης μπορεί να σκοράρει. Γκολ γκολ στο 1,80.

 

ΠΑΟΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Kυριακή,19.30):  Έκανε συντήρηση δυνάμεων κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό με τον οποίο θα τα ξαναπούν το άλλο Σάββατο και η ήττα με σκορ 1-0 ήρθε απολύτως φυσιολογικά. Σίγουρα, η ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια θα αποτελέσει παρηγοριά στον άρρωστο και εκεί επικεντρώνεται η προσπάθεια όλων. Χωρίς απουσίες το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία.

Ανταγωνιστικός ο Αστέρας και κόντρα στην ΑΕΚ , αλλά το τελικό 1-1 δε του έδωσε την ευκαιρία να πετύχει την παρθενική του νίκη φέτος στα play off. Μια άκρως πετυχημένη χρονιά , την οποία πιστώνεται ο κόουτς Ράσταβατς με την ανανέωση του συμβολαίου. Άγνωστο αν θα παραταχθεί με απουσίες η ομάδα από την Αρκαδία.

Εκτίμηση: Άγνωστες οι προθέσεις του ΠΑΟΚ που δε θέλει να ρισκάρει τραυματισμούς ενόψει τελικού. Θα δώσω άσσο και under 3,5 στο 2,20.

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Σάββατο,19.30): Επισφράγισε την παραμονή του ο Ατρόμητος μετά το εντυπωσιακό διπλό στο Αγρίνιο κόντρα στον ενδιαφερόμενο Παναιτωλικό. Πρώτη νίκη με Παντελίδη στον πάγκο για τους Περιστεριώτες που θέλουν να κλείσουν με θετικό τρόπο τη χρονιά. Εκτός οι Μανδάς, Χαρίσης και Κιβρακίδης.

Παίζοντας με ψυχή και πάθος ο Βόλος κατάπιε τη Λάρισα και την έστειλε στην κόλαση της superleague 2. Φανταστική εμφάνιση χωρίς σκοπιμότητες από την ομάδα του Αχιλλέα Μπέου που με 43 βαθμούς έχει κάνει ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στο πρωτάθλημα. Χωρίς απώλειες θα αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

Εκτίμηση: Ατρόμητος και Βόλος αναμένεται να σκοράρουν και να μας προσφέρουν ένα παιχνίδι με ανοιχτές άμυνες , διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Γκολ γκολ και οβερ στο 2,60 για τους τολμηρούς.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΛΑΜΙΑ (Σαββάτο,19.30): Δεν αγωνίστηκε η ελαφρά ταξιαρχία κόντρα στον ΠΑΣ την περασμένη βδομάδα , λόγω κρουσμάτων covid19 στους Γιαννιώτες. Παρά το ντεφορμάρισμα του τελευταίου μήνα , ο Απόλλων θα συνεχίσει και του χρόνου στη σούπερ λιγκ. Πλην του Βιτλή, δεν υπάρχουν άλλες απώλειες.

Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι , έγινε έρμαιο στις ορέξεις του ΟΦΗ και το τελικό 0-2 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης. Αυτό ,όμως , δε μηδενίζει σε καμία περίπτωση την προσπάθεια της ομάδας για παραμονή, η οποία στον πρώτο γύρο έμοιαζε χαμένη υπόθεση. Εκτός ο Μπιάναρσον.

Εκτίμηση: Σαν αγγαρεία μοιάζει το παιχνίδι και για τους δυο. Λίγα γκολ στη Ριζούπολη στο 1,70.

 

ΟΦΗ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Σάββατο,19.30): Μια χρονιά με φιλοδοξίες για είσοδο στα πλει οφ, κόντεψε με κάποιες απερισκεψίες να αποδειχθεί μοιραία για τους Κρητικούς. Ωστόσο , οι δυο καθοριστικές νίκες σε Λάρισα και Λαμία έδωσαν την ηρεμία που χρειάζεται η ομάδα,ωστέ να προγραμματίσει όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμα το σχεδιασμό της νέας περιόδου. Αρκετοί τραυματίες για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια.

Έπαιζε τους κόπους μιας χρονιά κόντρα στο τουρίστα Ατρόμητο και λίγο έλειψε να τα χάσει όλα. Ας όψεται ο Βόλος που κέρδισε την ΑΕΛ και τουλάχιστον θα δώσει δυο αγώνες μπαράζ για τη σωτηρία. Το μη χείρον βέλτιστον δηλαδή. Δύσκολα ο Κωνσταντόπουλος, Αριγίμπι,Λιάβας,Τζανακάκης , Τσιγγάρας.

Εκτίμηση: To χειρότερο παιχνίδι για πρόβλεψη. Αδιάφορος και με ελλείψεις ο ΟΦΗ , άγνωσται αι βουλαί των Αγρινιωτών. Θα ρισκάρω στο οβερ του 2,30 και ο Θεός βοηθός.

 

ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ(Σάββατο,19.30): Τετέλεσται! Το χρονικό ενός προανανγγελθόντος θανάτου συντελέστηκε στο Βόλο με θύτη τη τοπική ομάδα. Πολλά και σημαντικά τα λάθη των βυσσινί σε όλη τη διάρκεια της σεζόν που δε γλύτωσαν τελικά το μοιραίο υποβιβασμό , έπειτα από 5 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην κατηγορία. Μες τη βδομάδα λύθηκαν τα συμβόλαια 14 ποδοσφαιριστών και έπεται και συνέχεια. Απολύθηκε και ο κόουτς Φέστα , με υπηρεσιακό συνεχίζουν οι βυσσινί.

Δεν αγωνίστηκε λόγω κορονοιού την περασμένη βδομάδα με τον Απόλλωνα. Αδιάφορος ο ΠΑΣ που δεν κυνηγά απολύτως τίποτα. Μια ξεκάθαρα πετυχημένη χρονιά με τον κόουτς Γιαννίκη να γίνεται περιζήτητος σε Ελλάδα και Γερμανία και την ομάδα να σώζεται από νωρίς και να φθάνει στα ημιτελικά του κύπέλλου. Εκτός ο Σιόντης.

Εκτίμηση: Άδεια ψυχολογικά και από παίχτες η ΑΕΛ. Θα αγωνιστεί με αποστολή ανάγκης , ύστερα από τις μαζικές αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών. Πολύ πιθανή μια εκτός έδρας νίκης των Ηπειρωτών στο Αλκαζάρ . Διπλό στο 2,70.

 

Και καλή μας επιτυχία….
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ