Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΟΦΗ: Αυτοί θα προβούν την πόρτα εξόδου

Η σεζόν έφτασε στο τέλος της και πολλοί παίκτες μέλλεται να αποχωρήσουν από ομάδες, είτε επειδή μένουν ελεύθεροι, είτε επειδή οι μεταγραφές δεν «βγήκαν».

Ας πιάσουμε όμως τον ΟΦΗ. Τι γίνεται στην ομάδα των Κρητικών; Οι «ασπρόμαυροι» πέρασαν μία δύσκολη σεζόν με μία θλιβερή κάθοδο, η οποία τους έκανε να παλέψουν για την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία και τελικά τα κατάφεραν. Και εκεί φυσικά φάνηκε ένα παραπάνω ποιος θα παραμείνει ή όχι, αλλά επιπλέον τώρα λόγο θα έχει και ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ ο οποίος βοήθησε εξίσου αρκετά την ομάδα στη σωτηρία της, ο Νίκος Νόπλιας στον οποίο μάλιστα ο σύλλογος έκανε άμεσα ανανέωση έως και το 2023.

Ήδη οι δύο πρώτες επίσημες αποχωρήσεις έχουν γίνει επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ. Ο λόγος για τους Ρικάρντο Βαζ και Ναζαρίνο Σολίς. Ο Βαζ την περυσινή σεζόν στα play off βοήθησε τον ΟΦΗ κάνοντας καλές εμφανίσεις. Η ατυχία χτύπησε και στον ίδιο την πόρτα, αφού στην 1η αγωνιστική της νέας σεζόν υπέστη ρήξη χιαστών με αποτέλεσμα να χάσει όλη τη σεζόν. Τελικά οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν και έτσι ο Πορτογάλος αποχώρησε επίσημα από τον σύλλογο.

Κεφάλαιο Σολίς. Ο Αργεντινός επιθετικός ήρθε στον ΟΦΗ το 2020 από την Μπόκα Τζούνιορς δεν πρόλαβε να κάνει και πολλές συμμετοχές αφού ήταν συνεχώς τραυματίας. Στα λίγα ματς που έπαιξε έδειξε ότι είναι  σκληρός παίκτης και μπορεί να ανταπεξέλθει, αλλά αυτό δεν αρκούσε για να δείξει όλες του τις ικανότητες η αποχώρηση του θεωρούνταν αναμενόμενη.

Βαγιεμπά Σακόρ. Ο Νορβηγός ποδοσφαιριστής έχει αποδείξει ισάξια το πόσο του αξίζει η θέση βασικού καθώς διαθέτει αντοχή, δύναμη, τεχνική και παλεύει μέχρι τέλους. όπως οι περισσότεροι στον ΟΦΗ την εφετινή σεζόν, το ίδιο και ο Σακόρ στάθηκε εις διπλού άτυχος με σοβαρούς τραυματισμούς μην μπορώντας να δώσει τις υπηρεσίες του στην Κρητική ομάδα. Το συμβόλαιο του 25 χρόνου μέσου λήγει τον Ιούνιο και πιθανότατα οδεύει προς αποχώρηση.

Απόστολος Γιάννου. Ο 31 χρόνος επιθετικός είναι μία από τις μεταγραφές που δεν «βγήκε» στον ΟΦΗ. Ήρθε στο σύλλογο το 2020 ως αντικαταστάτης του Ζοάο Φιγκειρέδο, ο οποίος όντας από τους καλύτερους παίκτες στο ρόστερ των «ασπρόμαυρων», πουλήθηκε μετά την γκίνια της ομάδας στην Ευρώπη. Η αποχώρηση του είναι δεδομένη.

Αλέξανδρος Καργκαλατζίδης. Ο νεαρός σέντερ φορ φέρεται να μην έπεισε τους ανθρώπους του ΟΦΗ με τις εμφανίσεις του, καθώς του είχαν δοθεί ευκαιρίες αλλά στη συνέχεια βρίσκονταν μόνο στον πάγκο.

Ερωτηματικά αναμένονται τώρα στην περίπτωση του Φάμπιο Στάρτζεον όσον αφορά το θέμα παραμονής, αλλά και του Δημήτρη Σωτηρίου αφού ο ΟΦΗ θα κινηθεί για νέο τερματοφύλακα και ούτως ή άλλως ο Μπόι  Βάντερμαν απ’ όταν ήρθε έχει πάρει τη θέση του βασικού.

Ραχμάν Ουές και Φρίξος Γρίβας πιθανότατα να δοθούν δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και περισσότερη εμπειρία.

 

ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
ΜΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Σπουδές: 1ο ΙΕΚ Ηρακλείου προϋπηρεσία: post game, tharkis sport, prismasport, sportsnews 24/7, ert open 106,7

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ