Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κύπελλο με υπογραφή Κρμέντσικ! (Video)

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο αφού επικράτησε του Ολυμπιακού με σκορ 2-1 στο ΟΑΚΑ.

Σε έναν δυνατό Τελικό αντάξιο των ονομάτων και της ιστορίας των δύο φιναλίστ κυπελλούχος αναδείχτηκε αυτός που μετουσίωσε σε γκολ μία παραπάνω φάση από τον αντίπαλο. 20 χρόνια μετά την τελευταία αναμέτρηση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ σε Μεγάλο Τελικό η ιστορία επαναλήφθηκε αλλά με λιγότερο εμφατικό τρόπο αυτή τη φορά.

Οι δύο ομάδες έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με κυριότερες αυτές του Μπρούμα που δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον εξαιρετικό Πασχαλάκη για τους Πειραιώτες και το δοκάρι από κεφαλιά του Σφιντέρσκι μετά από ωραία σέντρα του Ουάρντα. Όλα αυτά μέχρι να έρθει η ανατροπή του Σβαμπ από τον Εμβιλά εντός της περιοχής του Ολυμπιακού και ο Ολλανδός ρέφερι Μάκενλι να δείξει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ποιος άλλος, ο αρχηγός και ηγέτης του ΠΑΟΚ Αντρέ Βιεϊρίνια και δεν αστόχησε γράφοντας το 0-1 και δίνοντας το προβάδισμα στους ασπρόμαυρους, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Φορτούνη στη θέση του Μπρουμά έδωσε άλλον αέρα και έκανε πολύ πιο επικίνδυνο τον Ολυμπιακό που έκλεισε στα καρέ του τον ΠΑΟΚ. Βρήκε απέναντί του όμως έναν Αλέξανδρο Πασχαλάκη που θυμήθηκε μέρες της χρονιάς του νταμπλ και πραγματοποίησε τρομερές αποκρούσεις στις κατά ριπάς επιθέσεις των ερυθρόλευκων και κράτησε μόνος του στην ουσία τον Δικέφαλο μέσα στο παιχνίδι και στη διεκδίκηση του τροπαίου. Στο πρώτο όμως κόρνερ που κέρδισε ο Ολυμπιακός, νικήθηκε όταν αδράνησε όλη η άμυνα του και ο Εμβιλά με δυνατό σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε για τους Πειραιώτες. Η διπλή αλλαγή του Γκαρσία στο 80′ όταν μπήκαν Τσιγγάρας και Κρμέντσικ αντί των Ουάρντα και Σφιντέρσκι ξαναέκανε τον ΠΑΟΚ επικίνδυνο. Ο Τσέχος φορ αστόχησε σε δύο διαδοχικά τετ α τετ με τον Σα αλλά η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Μετά από συνδυασμό Τσιγγάρα-Ζίφκοβιτς ο τελευταίος με εξαιρετικό τακουνάκι έβγαλε τον Κρμέντσικ ξανά απέναντι στον Πορτογάλο πορτιέρε των τυπικά και ουσιαστικά γηπεδούχων αλλά αυτή τη φορά ο Τσέχος έστειλε με όμορφο πλασέ την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ολυμπιακού και παίκτες-πάγκο και οπαδούς του ΠΑΟΚ στα ουράνια! Το τέρμα επιτεύχθηκε ακριβώς στο 90ό λεπτό και στα 3 επόμενα λεπτά των καθυστερήσεων οι ασπρόμαυροι αντιστάθηκαν στην πίεση των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς και το σφύριγμα της λήξης βρήκε όλη την αποστολή του Δικέφαλου να πανηγυρίζει το 8ο κύπελλο στην ιστορία της ομάδας. Παράλληλα ο ΠΑΟΚ πέτυχε το 4 στα 4 στους 5 τελευταίους Τελικούς που έχουν γίνει και το 3 στα 3 στο ΟΑΚΑ που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρούταν… καταραμένο για τους Θεσσαλονικείς. Καλύτεροι από τους νικητές και νέους κυπελλούχους Ελλάδος ο εξαιρετικός Πασχαλάκης αλλά και οι Βιεϊρίνια, Σφιντέρσκι που κέρδισε όλες τις μάχες που έδωσε με τους αντίπαλους αμυντικούς και φυσικά η χρυσή αλλαγή που ακούει στο όνομα Μίκαελ Κρμέντσικ που όταν έπαιρνε την μπάλα μύριζε γκολ. Ο χρυσός σκόρερ μάλιστα αναδείχθηκε και MVP του Τελικού και όχι άδικα αφού σε 13 λεπτά συμμετοχής έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες και πέτυχε και ένα γκολ.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (25′ Ρέαπτσιουκ), Εμβιλά, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μπρούμα (46′ Φορτούνης), Μασούρας (86′ Χασάν), Ελ Αραμπί. Αναπληρωματικοί: Τζολάκης, Φορτούνης, Τιάγκο Σίλβα, Βαλμπουενά, Χασάν, Ρέαμπτσιουκ, Καλογερόπουλος, Λαλά, Ραντζέλοβιτς.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Σοάρες, Μπάμπα, Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (80′ Κρμέντσικ), Ουάρντα (80′ Ουάρντα). Αναπληρωματικοί: Ζ. Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Μουργκ, Ελ Καντουρί, Κωνσταντέλιας, Τζόλης, Κρμέντσικ

 

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Τελικού:

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ