Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τι Ρεάλ, τι Βιγιαρεάλ… (Video)

Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε ο χθεσινός τελικός (1-1) του Γιουρόπα Λιγκ, με τη Βιγιαρεάλ να κερδίζει με 11-10, ύστερα από το 11ο χαμένο πέναλτι του τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νταβίντ Ντε Χέα.

 

Ο Μορένο στο 29′ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Παρέχο, έδωσε το προβάδισμα στα «κίτρινα υποβρύχια», ενώ ο Καβάνι απάντησε στο 55ο λεπτό με κοντινό πλασέ, κάνοντας το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η παράταση δεν ανέδειξε νικητή, αλλά οι Ισπανοί έχοντας τον «γάτο» Ουνάι Έμερι στον πάγκο, ο οποίος είναι ο 1ος προπονητής που κατακτά 4 φορές το Europa League (πρώην Κύπελλο ΟΥΕΦΑ), την αποτελεσματικότητα (σε τελικούς) & το όνομα της «Βασίλισσας» στο 2ο συνθετικό στην ονομασία τους (αστειευόμαστε βέβαια), σήκωσαν το πρώτο Ευρωπαϊκό κύπελλο στην ιστορία τους και επίσης προκρίθηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

 

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Πάου Τόρες, Αλμπιόλ, Φόιτ (87′ Γκασπάρ), Πεδράθα (87′ Αλμπέρτο Μορένο), Καπουέ (120′ Ράμπα), Παρέχο, Πίνο (77′ Αλκάθερ), Τριχέρος (77′ Μόι Γκόμεθ), Μπάκα (60′ Κοκλέν), Ζεράρ Μορένο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μπαϊγί (116′ Τουανζέμπε), Σο, Γουάν-Μπισάκα (120′ Τέλες), Πογκμπά (115′ Τζέιμς), ΜακΤόμινι (120′ Μάτα), Μπρούνο Φερνάντες, Γκρίνγουντ (100′ Φρεντ), Ράσφορντ, Καβάνι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ