Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η νέα δύναμη του γυναικείου βόλεϊ (Video)

Πριν από 5 χρόνια (Μάιο του 2016) ιδρύθηκε ο Α.Σ. Γαία Δράμας από ανθρώπους με μεράκι & αγάπη για τον αθλητισμό, ώστε να καλύψει το τεράστιο κενό που υπήρχε στο γυναικείο αλλά και γενικότερα σε αναπτυξιακά τμήματα βόλεϊ.

Με Πρόεδρο τον Αθανάσιο Κάππα,  Αντιπρόεδρο τον Κεραμιτσόπουλο Ευστάθιο, Γ.Γραμματέα τον Χαράλαμπο Καραϊσαρλή, Ταμία τον Σταυρινάκη Νικόλαο, Έφορο τον Αθανασιάδη Κωνσταντίνο, μέλος τον Παλληκάρη Παύλο, μέλος τον Τσικρικούδη Χρήστο, μέλος τη Σουλτάνα Κορέα, μέλος τη Χαρά Μαυρίδου, Προπονητή τον Κυριαζίδη Χρήστο, Προπονητή τον Αβερκιάδη Δημήτρη & Προπονήτρια την Αβερκιάδου Παυλίνα, ξεκίνησε αυτό το επιτυχημένο ταξίδι ενός φιλόδοξου συλλόγου από τη Μακεδονία.

 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ:

 

Την 1η Χρονιά 2016-17 κατέβηκε στη Β΄Κατηγορία Ελλάδος στο γυναικείο πρωτάθλημα και στα πρωταθλήματα Νεανίδων, Κορασίδων & Παγκορασίδων με 40 περίπου κορίτσια σε αυτά τα αγωνιστικά τμήματα.Επίσης είχε και 30 παιδιά μέχρι Στ’ Δημοτικού σχολείου στις Ακαδημίες.Την 1η χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα στις Παγκορασίδες στην Α.Μ.Θ. και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τερμάτισε τέταρτη.Στις γυναίκες ήταν στην 4η θέση, ενώ στην περιφέρεια και στις κορασίδες στην 3η.

Τη 2η χρονιά 2017-18 στο γυναικείο πρωτάθλημα κέρδισε την 3η θέση, οι Νεανίδες πήγαν στο Final Four και κατέκτησαν την 4η θέση, αλλά η δύναμή της ήταν οι Κορασίδες και οι Παγκορασίδες που πήραν το Κύπελλο της περιφέρειάς τους, κάνοντας εκπληκτικά παιχνίδια με ομάδες από τις Σέρρες μέχρι και την Ορεστιάδα.Τα 2 αυτά τμήματα πήγαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου οι κορασίδες κατατάχθηκαν 11ες & οι Παγκορασίδες 6ες, ενώ συνολικά πέρσι τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου αποτελούνταν από 57 κορίτσια & οι ακαδημίες από 40.

Την 3η Χρονιά 2018-19 σημειώθηκε μεγάλη επιτυχία για την Γαία Δράμας με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Νεανίδων στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη.Η συνέχεια ήταν ανάλογη, αφού στις 16 καλύτερες ομάδες Νεανίδων της Ελλάδος κατετάγη στην 9η θέση.Πρόκριση στο Final 4 των γυναικών του πρωταθλήματος Α.Μ.Θ. όπου κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο και ακόμα μία πρόκριση στο Final 4 στις Κορασίδες στο Πρωτάθλημα Α.Μ.Θ., όπου τα κορίτσια πήραν το πρωτάθλημα και συγχρόνως την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες Κορασίδων της Ελλάδος, που έφερε την τιμητική 5η θέση σε όλη τη χώρα.

Την 4η Χρονιά 2019–20 ήρθε ένας θρίαμβος για τον σύλλογο αφού αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Γυναικών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κερδίζοντας την απευθείας άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών.Οι σπουδαίες επιτυχίες συνεχίστηκαν κατακτώντας για 2η συνεχόμενη χρονιά το Πρωτάθλημα των Νεανίδων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και την πρόκριση για 2η συνεχόμενη φορά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.Οι Κορασίδες ήταν 1ες και αήττητες μέχρι την οριστική παύση των πρωταθλημάτων (λόγω covid-19), ενώ οι Παγκορασίδες ήταν 3ες.

Την 5η (φετινή) χρονιά 2020-21 η Γαία Δράμας συμμετέχει στην Α2 Εθνική κατηγορία, εξαιτίας όμως της πανδημίας το πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε.Τα Πρωταθλήματα των Κορασίδων & Νεανίδων όμως, θα γίνουν κανονικά και θα ξεκινήσουν αρχές Ιουνίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ