Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Βέροια πήρε το ντέρμπι, με παράπονα του Πανσερραϊκού!

Η Βέροια ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι του βορείου ομίλου της Football League με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό.Η «βασίλισσα» επικράτησε με 1-0 των «λιονταριών» παίρνοντας βαθμολογικό προβάδισμα στην υπόθεση άνοδο, με τους Σερραίους όμως να βγάζουν στο ημίχρονο του αγώνα «καυστική» ανακοίνωση για την διαιτησία του Φώτη Πολυχρόνη από τον ΣΔ Πιερίας, κυρίως για το γεγονός ότι ανάγκασε την ομάδα του Γιάννη Γκιόκα να αγωνίζεται από το 18′ με παίκτη λιγότερο.

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι είχαν ένα καλό πρώτο 20λεπτο πιέζοντας τους Σερραίους και χάνοντας στο 11’ την πρώτη καλή στιγμή τους με τον Πασά να πιάνει δυνατό σουτ και να αναγκάζει τον Καβουσάκη σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Στο 18ο λεπτό όμως ήρθε η φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς του σερραϊκού πάγκου.Η Βέροια κέρδισε πέναλτι όταν ο Καλί ανέτρεψε τον Λουκίνα με τον διαιτητή Πολυχρόνη να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών.Σα να μην έφτανε όμως αυτό για τους «κόκκινους» στη φάση αυτή, αποβλήθηκε ο έμπειρος αμυντικός του Πανσερραϊκού με απευθείας κόκκινη με τους Σερραίους να τη θεωρούν άκρως υπερβολική και να διαμαρτύρονται έντονα τόσο εκείνη τη στιγμή όσο και στο ημίχρονο με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν.Ωστόσο ο Λουκίνας ο οποίος ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία για τους γηπεδούχους προς μεγάλη ανακούφιση των Σερραίων παικτών.Το έργο όμως των παικτών του Πανσερραϊκού είχε ήδη δυσκολέψει για τη συνέχεια καθώς για τα υπόλοιπα 70+ λεπτά του αγώνα ήταν αναγκασμένοι να αγωνιστούν με αριθμητικό μειονέκτημα.

Η Σερραϊκή άμυνα λειτούργησε εξαιρετικά αντέχοντας για 64 λεπτά οπότε και σε εκείνο το σημείο σημειώθηκε το γκολ που έκρινε τον αγώνα.Ο Πόζογλου εκτέλεσε ωραία φάουλ μέσα στην περιοχή του Πανσερραϊκού και ο Λουκίνας με κοντινή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καβουσάκη… 1-0!Στο 89’ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πεταυράκη ο οποίος έπιασε τη μπάλα με τα χέρια σε διεκδίκηση με τον Γκούρτσα.

 

ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ (Π. Δερμιτζάκης) : Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Παπαχρήστος, Σκόνδρας, Πεταυράκης, Βεργώνης, Οικονόμου (65′ Μπλέτσας), Καραγιάννης (73′ Αποστολόπουλος), Πασάς, Πόζογλου (74′ Σιμόνι), Λουκίνας (86′ Μούργος).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Γ. Γκιόκας) : Καβουσάκης, Τσόπελας, Ζέρης, Κασμερίδης, Καλί, Μαρκιόνι (66′ Τσιμίκας), Κρητικός, Κόνσι (77′ Ολαϊτάν), Μασκανάκης (21′ Γιανναράκης), Μέσι, Πράντο (66′ Γκούρτσας).

 

Η ανακοίνωση του Πανσερραϊκού στο ημίχρονο:

«Γελάει όλη η Ελλάδα με ό,τι συμβαίνει στη Βέροια»

«Όλη η Ελλάδα βλέπει την προκλητική σε βάρος μας διαιτησία απ’ τον διαιτητή Φώτη Πολυχρόνη του συνδέσμου Πιερίας!Σε ένα καθοριστικό ματς για την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ 2, ο Πανσερραϊκός αναγκάζεται να παίξει χωρίς λόγο με 10 παίκτες μέχρι το 90! Στην ΚΕΔ και την ΕΠΟ αυτό θεωρούν μέλλον της Ελληνικής διαιτησίας;».

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ