Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τελικά… Παναιτωλικός! (Video)

Με χρυσό σκόρερ τον Νίκο Βέργο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 83ο λεπτό ο Παναιτωλικός κέρδισε τη δική του παραμονή στη Super League 1 και αυτή της Ξάνθης στη δεύτερη κατηγορία, Super League 2.

Στον δεύτερο αγώνα για τα μπαράζ παραμονής/ανόδου στη μεγάλη κατηγορία ο Παναιτωλικός αντιμετώπισε στο Αγρίνιο την Ξάνθη. Οι γηπεδούχοι έχοντας ως στόχο να ανατρέψουν την ήττα με 2-1 από το πρώτο παιχνίδι μπήκαν πολύ δυνατά και έχασαν αρκετές ευκαιρίες σε όλο τον αγώνα. Από την άλλη η ακριτική ομάδα δεν απείλησε καθόλου την εστία του Κνετ, εκτός από ένα καλό σουτ του Έμπερτ έξω από την περιοχή στο 10′ που πέρασε λίγο άουτ. Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα είχαν κλείσει αυτούς του Μπάμπη Τεννέ στα καρέ τους και το γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Αυτό έγινε όταν στο 81′ σε μια αναμπουμπούλα στην περιοχή του Ίτσο η μπάλα βρήκε στο χέρι του Θανάση Παπάζογλου και ο διαιτητής Ευαγγέλου έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο σκόρερ του πρώτου ματς Νίκος Βέργος ο οποίος νίκησε τον Ίτσο κάνοντας το 1-0 και ρίχνοντας στα σχοινιά την ομάδα της Ξάνθης. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στα λεπτά που απέμεναν αλλά δεν τα κατάφεραν και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Τραϊανό Δέλλα να… θυμίζει μέρες EURO 2004 με τους πανηγυρισμούς και τις αγκαλιές του με τους παίκτες του.

Η εικόνα και των δύο αγώνων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια πέρα για πέρα δίκαιη εξέλιξη με την ομάδα του Αγρινίου να είναι αυτή που θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν στη Super League 1.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Ντουάρτε, Μαλής, Κωνσταντόπουλος (77’ Αριγίμπι), Περέιρα (77’ Περέιρα), Ταχάρ (58’ Ματσόλα), Εντινγκά, Ντίας, Μεντόσα, Μπαρμπόσα, Βέργος (87′ Βάντερσον).

ΞΑΝΘΗ: Ίτσο, Τζούρμαν, Παντελιάδης, Θ. Παπάζογλου, Πέτροβιτς, Δημούτσος, Βέρκερ, Έμπερτ, Μικελτάντζε (61’ Τάτος, 78’ Σρόιγεν), Σιατραβάνης, Τ. Παπάζογλου (61’ Θυμιάνης).

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών), Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Δημητριάδης (Καστοριάς), 4ος: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), VAR: Σκουλάς (Θεσσαλίας), AVAR: Σαμοϊλης (Αθηνών).

Κίτρινες κάρτες: Μαλής, Ταχάρ, Ντίας, Κνετ – Μικελτάντζε, Θυμιάνης, Παντελιάδης.

Κόκκινες: –

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ