Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Στη μάχη του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Video)

Στο Λάχτι της Φιλανδίας ξεκινά αύριο Πέμπτη το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γκόλμπολ κατηγορίας Β’, με την συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας ανδρών.Η διοργάνωση η οποία είχε αρχικά οριστεί να διεξαχθεί στο Ισραήλ το 2020, μεταφέρθηκε λόγω της πανδημίας Covid-19 στην Φιλανδία, με τους αγώνες να ξεκινούν αύριο και να ολοκληρώνονται στις 6 Ιουνίου με τους τελικούς σε άνδρες & γυναίκες.

 

Μετά από πολύμηνη αγωνιστική απραξία η Εθνική μας θα επιδιώξει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία της Ευρώπης μέσα από την κατάκτηση μίας εκ των τριών πρώτων θέσεων της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα ανοίγει την αυλαία με το εναρκτήριο παιχνίδι απέναντι στην Ρουμανία στις 09:00 το πρωί της Πέμπτης (3/6), ενώ την ίδια μέρα στη 13:40, θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ.

Την σύνθεση της Εθνικής μας αποτελούν οι: Χαράλμπος Κορδάκης, Αλτίν Λέσι, Αντριάννο Μπεζιάνι, Θανάσης Χατζηπάντου, Γιάννης Σκουρμπούτης και Γρηγόρης Τάτσης. Προπονητής: Αντώνης Ανάστος, Βοηθός Προπονητή: Χριστόφορος Σιζόπουλος.

Οι όμιλοι:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Ελλάδα, Ισραήλ, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία.

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Σουηδία.

Οι 4 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου συνεχίζουν στα προημιτελικά με χιαστί παιχνίδια.

 

Το άθλημα του γκόλμπολ παρόλο που δεν είναι ευρέως διαδεδομένο, αποτελεί ένα από τα συναρπαστικότερα & θεαματικότερα Παραολυμπιακά αθλήματα για αθλητές και αθλήτριες με οπτική αναπηρία, ενώ είναι από τα ελάχιστα μη προσαρμοσμένα αθλήματα.Γνωρίστε το μέσα από το βίντεο που ακολουθεί.

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ