Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δε χάνει στο Βέλγιο! (Video)

Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου χθες βράδυ (3/6) στο Στάδιο King Baudouin των Βρυξελλών και απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 από το Βέλγιο σε φιλικό αγώνα.

Ο αγώνας για τη δική μας Εθνική ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας για τα επόμενα δύο επίσημα παιχνίδια το Σεπτέμβρη με Κόσοβο και Σουηδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ ενώ το Βέλγιο έχει επίσημες υποχρεώσεις πολύ νωρίτερα καθώς συμμετέχει στον Β’ Όμιλο του EURO που ξεκινάει ακριβώς σε μία εβδομάδα (11/6).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στάθηκε αρκετά καλά και κοίταξε στα μάτια τους Βέλγους που βρίσκονται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA. Οι Έλληνες παίκτες ήταν αυτοί που έχασαν πρώτοι δύο καλές ευκαιρίες στο 2′ με τον Μασούρα και στο 10′ με τον Μπακασέτα αλλά οι προσπάθειες και των δύο διεθνών μας εξουδετερώθηκαν από τον αντίπαλο τερματοφύλακα Μινιολέ. Το Βέλγιο είχε την κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας και άνοιξε το σκορ στο 20′ όταν ο Τοργκάν Αζάρ πλάσαρε εύστοχα από κοντα τον Βλαχοδήμο μετά από ασίστ του Καράσκο. Η Εθνική μας κατάφερε να ισοφαρίσει στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 65′ μετά από φάουλ του Μασούρα και πρώτη κεφαλιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο δοκάρι, με τον Τζαβέλλα να παίρνει το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ να στέλνει την μπαλα στα δίχτυα των Βέλγων.

Σε γενικές γραμμές οι παίκτες του Φαν’τ Σχιπ έδειξαν ότι τους αρέσουν τα δύσκολα αφού παίρνουν δεύτερο σερί καλό εκτός έδρας αποτέλεσμα απέναντι σε αντίπαλο τοπ επιπέδου μετά την ισοπαλία με το ίδιο σκορ (1-1) με την Ισπανία το Μάρτιο στη Γρανάδα. Επόμενη φιλική αναμέτρηση για την Εθνική μας την Κυριακή (6/8) με αντίπαλο τη Νορβηγία στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Μινιολέ (90′ Σελς), Αλντερβάιρελντ (82′ Τίλεμανς), Μπογιατά, Ντεναγιέρ, Μενιέ, Ντεντονκέρ, Πρατ, Αζάρ (74′ Τροσάρντ), Ντοκού (46′ Μέρτενς), Καράσκο (74′ Σαντλί), Λουκακού (46′ Μπατσουαγί).

Ελλάδα (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (80′ Σάλιακας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (60′ Κούτρης), Μπουχαλάκης (69′ Ζέκα), Γαλανόπουλος (69′ Σιώπης), Μασούρας, Μπακασέτας (80′ Μάνταλος), Γιαννούλης, Παυλίδης (60′ Πέλκας).

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ